Första frukosten...

2009-08-31, 08:51:31 / Kategori: Allmänt
Ja nu är det första frukosten i skåneland. Sitter på rummet och äter. Inte en kotte som verkar vara vaken så jag kan lika gärna sitta här framför datorn och lyssnar på radion.
Lite mer än en timma kvar till uppropet. Känns som att det inte blir en så stor grej. Har träffat så många redan så jag är ju knappast själv i denna situationen och det är verkligen skönt.

// Caroline

Första natten...

2009-08-30, 22:57:52 / Kategori: Allmänt
I mitt nya hem... Undra om jag kommer kunna sova någonting inatt.
Har träffat många trevliga människor vilket känns bra. Kan undra hur morgondagen blir....

God natt!

Skåneland intaget!

2009-08-30, 18:14:36 / Kategori: Allmänt
Japp nu har ännu en samojed (folk som kommer från norr om skånes gränser) intagit skåneland. Känns bra! Bor i ett vitt stenhus (typiskt skånskt) i ett litet gulligt rum. Förstår inte riktigt hur jag skall få plats med allt bara...
Känns skönt att ha Calle och Carl-Johan att luta sig mot nu i början...

// Caroline

Hej då...

2009-08-30, 12:02:05 / Kategori: Allmänt
nu säger jag hej då från Halmstad. Skall försöka komma iväg vid två tiden. Innan dess skall jag packa in allt i bilen och äta lite... Hoppas lillebror kan dyka upp snart så jag kan få lite bärhjälp...
Vet inte riktigt hur det blir med skrivandet här nu veckan framöver. Har jag förstått det hela rätt så är det skolan på dagarna och småttingaktivitetert (nollning) på kvällarna och nätterna. Väl lediga tror jag det är sömn som skall prioriteras.

Kram och hej då Halmstad, höres snart från ny ort, nya möjligheter och nya utmaningar...

// Caroline

Sista frukosten...

2009-08-30, 09:22:53 / Kategori: Allmänt
i Halmstad. Ja nu är det så. Jag sitter och äter min sista frukost i Halmstad eller snarare häver i sig. Det är effektivitet som gäller idag. Säkert kommer det blir fler frukostar i Halmstad fast inte som boende utan som besökare. Bilen rullar mot skåne vid två tiden tänkte jag. Innan dess skall jag hunnit städa den lite. Bära ut alla saker i bilen och städa av det värsta i lägenheten innan lillebror flyttar in på allvar.
Allt är nästan fixat till småttingveckan (=nollningen). Jag behöver en hejaramsa till HBK. Någon som har en på lager? Dela gärna med er i så fall! Sen skall Calle köpa en qulturtidning till mig så den får vell jag i eftermiddag antar jag. Gött då har jag något å läsa ikväll när jag inte kan sova *ler*...

// Caroline

Förfest med Jesse och Sven

2009-08-29, 19:40:28 / Kategori: Allmänt
På Mix Megapol äger. Bara 80 och 90-tals musik. Den ena låten bättre än den andra hela tiden. Perfekt pack hjälp! Har packat hela dagen. Känns som det aldrig tar slut. Fredrik har flyttat hit lite av sina saker nu också. Här är milt uttryckt stökigt. Saker precis överallt....

// Caroline

Oväntat

2009-08-29, 09:55:59 / Kategori: Allmänt

Igår inträffade två oväntade saker som gjorde mig väldigt glad!

Ett telefonsamtal som jag absolut inte hade förväntat mig från en person som jag tycker otroligt mycket om. Tack! En liten tanke kan göra så mycket.

Sen när jag kom hem låg där en lapp på köksbordet.

' Hoppas kjolen blir bra, du kommer bli supersnygg. Älskar dig/ Din vän för alltid ♥'

Strålade som en sol hela kvällen!

// Caroline


Tvätta, städa, packa...

2009-08-29, 09:49:09 / Kategori: Allmänt
Frukosten intagest framför datorn. Ring så spelar vi på radion! En maskin tvätt i tvättmaskinen.

Imorgon blir jag skåning. På måndag är jag Lantmästarstudent och småtting (ovetande person som börjat på Alnarp). Kommer bli många nya ord här nu. Vhiis ordlista kommer bli välanvänd!

// Caroline

Saknad...

2009-08-28, 22:28:09 / Kategori: Allmänt

Saknaden är enorm. REDAN.
Kommer kännas jätte konstig. Fast det kommer alldeles säkert bli jätte bra också.
Behöver en nystart. Nya friska fläcktar i livet.
Fast saknaden är enorm....

// Caroline


Sista dagen idag...

2009-08-28, 16:09:35 / Kategori: Allmänt
Ja nu skall jag inte tillbaka till jobbet mer. Vist kommer jag komma och hälsa på och kanske jobba lite helger men jag skall inte jobba där mer på heltid som jag gjort nu. Plugget börjar på måndag. Rätt eller fel beslut att sätta sig i skolbänken det vet jag inte. Lär väl visa sig helt enkelt.

Ikväll blir det middag någonstans med Håkan och Anette!

// Caroline

En dag kvar...

2009-08-27, 21:53:44 / Kategori: Allmänt
Mjölkade mitt sista pass nu ikväll. Mjölkningen är vell knappast det jag kommer sakna mest fast det är ändå rogivande på nått sätt att gå där med radion igång och maskinerna tickande i bakgrunden.

Imorgon gör jag sista dagen på jobbet. Har nog inte riktigt förstått än att jag inte skall gå dit på måndag igen. Är väldigt medveten om det fast det har nog inte fastnat än. Vet knappt om det vill fastna. Känns bara fruktansvärt jobbigt att tänka att jag inte skall jobba på jobbet mer. Att jag inte kommer få träffa H och A varje dag längre. Dom som nu under mer än tre år varit en enorm del av mitt liv. Dom har inte bara varit min arbetsgivare utan även en del av min familj och som extra mamma och pappa till mig. Jag är deras femte barn som dom brukar säga.

Just nu önskar jag nog ändå att morgondagen är över och att det är måndag kanske till och med måndag nästa vecka igen. Då är till och med småttingveckan över. Lever jag då så överlever jag precis allting. Förhoppningsvis har även den jobbiga magvärken, de lätta illamåendet och trycket över bröstet lagt säg då också. Kroppen talar sitt tydliga språk över att det är på tok för mycket just nu. Kör på ignoreringstaktiken nu. Kanske inte så bra men det får vara så bara...

// Caroline

Farväl...

2009-08-27, 10:03:38 / Kategori: Allmänt
Det är inte många dagar kvar till skolan börjar nu. Många man skall hinna säga hej då till innan man åker. Är  ju inte allt för långt hem i och för sig fast känns ändå som att det kommer bli väldigt mycket tid där nere och spontan promendader, luncher och fikor kanska blir svåra att genomföra.
Igår var Erika och Sofie här. Det blev taco och glass med varmahallon och maränger. MUMS! Sofie drar till Australien den 24 september och skall vara borta ett halv år. Det är lång tid.... Men, men vi har överlevt innan när vi varit ifrån varandra och vi kommer antagligen göra det den här gången också. Det hör väl till den här perioden i livet att alla är på sitt håll och pysslar med olika saker. Det sköna är att man är inte längre än ett telefonsamtal bort, ett sms eller ett mail. Vi behöver inte höras varje dag, vi vet var vi har varandra ändå.
Idag blir det lunch med frida och ännu lite mer fix innför 'småttingveckan' nästa vecka. Baddaren, badkostym anno höstmodet -63 och 3 facklor.

// Caroline

Handla...

2009-08-25, 20:18:01 / Kategori: Allmänt
Skall gå och handla nu. Är helt sjukt trött men måste göras. Sofie och Erika kommer hit på taco imorgon. Lär bli jobb hela dagen imorgon så det är bäst å förbereda lite innan.
Sista kvällen på Västerhagen ikväll. Perikles spelar. Önskar det hade varit ett bättre band och att jag var lite piggare. Men, men det lär ju bli sommar och dans nästa år också...

ICA MAXI var det jag skulle till ja....


// Caroline

Väla med mamma!

2009-08-25, 16:37:34 / Kategori: Allmänt
Idag har jag och mamma varit på Väla och handlat en himmla massa kläder. Skall ju börja skolan nu så då behövdes det inhanlas lite nytt. Har levt livet i mjukisbyxor, arbetskläder och danskläder nu i tre år tycker jag.
Precis sóm förr när skolan skulle dra igång till hösten så åkte jag och mamma och handlade kläder. Skillnaden från då till nu är vell att jag fick betala själv (blev bjuden på lunch. TACK!) och att det inte blev någon ny skolväska med matchande pennfodral...

Bilderna får tala

2009-08-24, 22:36:40 / Kategori: Allmänt
Veckan som gått...

nybygget/renoveringen
Sand till byggetPlansilon i färdigt skick. Ena facket fyllt med tredje skörden!
Rivningsvirke från byggetInnertaket/golvet på höskullenHär är det jag som bestämmer!Halmkörning838 Olga trivs!Jag och min älskling 838 OlgaHalmkörningTransport av särbordet till tröskan 20 fot (=6 meter) brett. Måste tas av när man skall köra på väg.Owe tröskarTrångt å ta sig framMajs


Bilderna får tala för vad som händer i livet just nu. Jobb, jobb, jobb. Snart är det skola, skola, skola som gäller. En vecka kvar idag tills skolan börjar...04.40-18.30

2009-08-22, 20:31:57 / Kategori: Allmänt

dagens arbetspass.
Mycket som skall fixas nu både på jobbet och här hemma. Frågan är bara var jag skall hitta tiden till allt. Skall ställa mig och diska nu. Sen är det sängen som gäller. Blir förmodligen en ännu längre dag imorgon. Själv på eftermiddagen och sen på kvällen är det halmkörning som gäller. Har vänt på den idag så vi hoppas den är torr imorgon.

// Caroline


Ryggläge

2009-08-21, 11:49:09 / Kategori: Allmänt
i sängen. Magen är inte alls på humör idag. Tråkigt, tråkit. Så otroligt frustrande att ha ont och inte orkar göra någonting när man har så mycket som måste göras. Hoppas det går över snart.

// Caroline

Halmkörning...

2009-08-20, 19:32:17 / Kategori: Allmänt
Fullt upp på jobbet. Ikväll skall vi köra in halm. Utlovas regn imorgon och då vill vi ha all halm under tak. Blir en lång kväll...

// Caroline

Tillsägelse

2009-08-19, 20:47:05 / Kategori: Allmänt
Tack.
Önskar jag kunde lära mig av en väldigt kär vän.
Att alltid säga vad man tycker och tänker kan vara till både för och nackdelar. Fast att ta upp något som man tycker är fel eller för den delen tycker är bra borde vara en självklarhet. Fram för allt till sina vänner och familj. Avundas dessa människor som har denna lycka att kunna ta upp saker och ting och känna att det är en självklarthet för dem.
Vet som sagt så väl att det skall vara en självklarhet å ändå så är det inte det. Det är nästan ännu mer frustrerande att vara så medveten om någonting och ändå ha så svårt att kunna göra någonting åt det.
Brottas med tankarna som att det bara blir värre om vi diskuterar det, att jag överdriver sittuationen eller att det bara är jag som ser det som ett probelm... Tror jag i många fall har klarat mig själv. Har varit tyst för att inte ställa till med probelm och har jag väl tagit upp något som jag sätt som ett probelm så har den/dom som stått mig nära har ett antal gånger svikit på ett eller annat sätt. Det bränner och gör inte saken lättare.
I många lägen är jag kanske inte så bra på att ta en tillsägelse eller kretik. Försöker alltid i de lägen tänka att många av de personer som säger till mig något tycker verkligen väldigt mycket om mig och säger det av kärlek till mig. Göra fel kan alla göra, man är inte mer än människa. Fast blir man inte påmind när något är fel så kan man heller inte rätta till det och göra det bättre till nästa gång. Jag gör aldrig någon ledsen, arg eller besviken med flit. Ändå lyckas jag ibland att få människor å känna sig just ledsna, arga och besvikna...

Någonstans tror jag att jag inte är ensam om att 'lyckas' med detta. Hoppas verkligen det är så.
Vill alla gott.  Vill sprida ljus, värme och kärlek!


//
Caroline

Måndag, tisdag och onsdag.

2009-08-19, 20:09:23 / Kategori: Allmänt
Har varit dålig på å skriva nu. Fullt upp helt enkelt.

I måndags kväll kom Jennica till Halmstad med tåget för att hänga med mig till jobbet i tisdags. Fick ett mess när hon satt på tåget. Snälla vi kan vell gå från stationen hem till dig. Viste tänkte jag det låter skönt. Var lite små mörkt när jag gick fast tänkte det är nog inte så farligt. Kom vell lite mer än halvvägs till stationen när himlen öppnade sig. Regnjackade hade jag på mig så det var bara upp med luvan och fortsätta gå. 
Jennica hoppa ur tåget iklädd en långärmad tröja och ingen jacka. Gå skulle vi ju göra så det var bara att göra det. Väl hemma kunnde man vrida ur vatten från kläderna. Det som inte dödar det härdar.

Tisdagen var fylld av mängder med kluriga frågor. Insåg ganska snart att det var väldigt nyttigt att ha med sig någon som ifrågasatte det mesta. En sak som är självklar för mig behöver inte vara självklar för någon annan. Att sen försöka förklara något för någon är inte alltid så enkelt det heller. Det kan vara jätte svårt att hitta ord som förklara saker och ting för en som inte vet någon ting. Vi kom fram till att jag och Jennica är kvigor och Jennicas mamma är en sin ko i alla fall!
På kvällen blev det dans till Cc & Lee på västerhagen. Har inte varit där på jätte länge. Trött, trött, trött efter en lång dag. Joakim tack för kvällens danser!

Idag har jag gjort premiärturen i Johanns lastbil. En ganska lugn dag enligt Johann. Å det får jag vell hålla med om. Vi hämta ett flak med havre i Åsa som vi körde till Hönryds Kvarn utan för Morup. Sen var vi upp med ett flak i Horred och ett i Berghem som skulle fyllas med spannmål och tillsist var vi i Åsa en gång till och ställde av ett flak som skulle fyllas med vete. Träffade Ann som jobbade på Munka när jag gick där på Hönryds Kvarn. Kul å träffas så längesedan vi sågs!

Imorgon är det jobb igen. Börjar 09.00 vet inte vad som händer. Det märker vi helt enkelt.
Nio dagar kvar på jobbet nu. Jippi och suck....

// Caroline

Weeeeeeeeeeeeeee!

2009-08-17, 19:29:58 / Kategori: Allmänt
Bonde fixat! Blev det fel nu igen tro.... Boende fixat menar jag såklart. Så otroligt skönt. Nio dagar kvar och jag längtar!


Gamlegård

Här skall jag bo!


// Caroline

Sockerchock...

2009-08-16, 20:46:40 / Kategori: Allmänt
men oj, oj, oj va gott det var. Lizette och Erika hade bjudit in till kakkalas idag. Hemma bakta bullar, småkakor, sockerkaka och tillsist tårta. Så mycket söt saker på en och samma gång är ju inte riktigt nyttigt. Fast vad gör det hur ofta är man på ett sådant kalas. Bullarna kom helt nygräddade från ugnen och småkakorna serverades på blommiga söta små fat!

// Caroline

Övning ger färdighet...

2009-08-16, 12:59:19 / Kategori: Allmänt
snart är jag en fullbordad hemmafru.
Städat, diskat och tvättat hela förmiddagen. I eftermiddag skall jag på kakkalas till mina vänninor. Sju sorters kakor har utlåvats!
Kalaset för farbror igår var mycket trevligt. Fantastiskt god mat. Den grillade fläskfilen var perfekt! Sen blev det lite spontan besök i Långås. Alltid lika trevligt...

// Caroline

FBG ikväll

2009-08-15, 17:52:51 / Kategori: Allmänt
Fira farbrors 51 års dag.
Lugnt, skönt och god mat!

// Caroline

Sjönevads marknad

2009-08-15, 08:49:15 / Kategori: Allmänt
Idag skall jag bege mig till Sjönevads marknad. Tror det är första gången på säkert fem år. Håkan och Anette med familj skall dit så jag hänger på dem. Kokosbollar skall inhandlas och lite marknadsgodis sen får vi se om vi hittar något mer spännande.

// Caroline

Ola och Camilla!

2009-08-14, 15:43:56 / Kategori: Allmänt
Ikväll skall jag åa och hälsa på Ola och Camilla i Förslöv. Vi har inte sätts sen Malung. Längtar, längtar, längtar!
// Caroline

En shopaholics bekännelser

2009-08-14, 13:28:13 / Kategori: Allmänt
Har haft 17 helt underbara timmar med min Frida.
Hon dök upp igår vid åtta tiden efter jobbet. Vi tog en promenix in till stan. Tod en sväng runt alla restauranger och spande in menyerna. Tillslut fastnade vi på Pio och deras uteservering. Frida fastna för plankan och ett glas rött. Jag sattsade på fläskfiliskté från en gård i Halland och ett glas vitt till det. Helt fantastiskt underbar kväll!
När maten väl hamnat skön i magen tod vi svängen runt Hemmakväll och hyrden en film.

EN SHOPAHOLICS BEKÄNNELSER


Poster En shopaholics bekännelser (2009)


En film helt i min smak. Man vet hur den komma sluta när man sätt fem minuter in i filmen. Vägen dit är fylld av en himla massa problem och tokigheter fast tillslut så får hon ändå sin drömman. Hoppas livet är så också. Nog för att jag har förstått att problemen och tokigheterna är längre än 90 minuter i verkliga livet fast drömmannen borde ju stå där nån gång i alla fall...

Skall tvätta bilen nu tror jag. Behövs verkligen. Skall bara lyssna klart på Sommar i P1 först. Laila Bagge pratar idag!

// Caroline

Färdigt för installning...

2009-08-13, 19:09:04 / Kategori: Allmänt
Idag har jag tvättat klart det sista i ladugården. Känns skönt å vara klar med det. Är verkligen inget kul jobb. Dock är det tacksmat för det syns att man har tvättat även fast det blir skitigt vildigt fort igen. Kan inte förstå att kor kan bajsa så mycket som dom gör...
Nu är det i alla fall klart för att flickorna skall få flytta in på hel tid. Tror till och med det skulle ske ikväll.

har sovit en halvtimme nu. Trött. Blev sent igår för mig å Håkan och våran motorcykel tur. Vi styrde kosan mot Båstad och åt bakadpotatis med skagenröra där. Hur trevligt som helst. Kvalitetstid med chefen är verkligen skönt.
Väl hemma och parkerade så hörde vi en ko som råma. Å det lät inte som det skulle och inte där det skulle. Vi tog oss en titt och hittade tillslut en tjej i hästhagen och tio andra på ladugårdsplanen. Suck säger jag bara. Det visade sig att dom lyckats få bort en pinne som är säkert en meter lång och trädd igenom fyra hål. Man kan undra hur sjutton dom bär sig åt ibland. Jag hade haft stora problem om jag skulle lyckas med det. In kom dom i alla fall till slut.

Snart kommer Frida. Vi skall gå in till stan. Äta och dricka något gott på en trevlig restaurang. Kvaltitetstid med Frida är verkligen inte fel det heller. Sönt å ha henne för sig själv ett tag!

// Caroline

sms önskningen

2009-08-13, 17:11:44 / Kategori: Allmänt
Jag älskar sms önskningen på P4. Nu på sommaren är det till och med en hel timme. Lycka! Lita av dagens skörd...

 
En salig blandning vilket är helt underbart!

// Caroline

ikväll....

2009-08-12, 13:24:29 / Kategori: Allmänt
Blir det motorcykel med Håkan... Så skönt att bara åka runt å njuta av den halländska naturen, prata med varandra om ditt och datt i intercomen och bara ha det allmänt gött. Kvalltitets tid med chefen är underbart helt enkelt.


Jag är i stort behov av boende nere i Skåne nu när jag skall studera. Vet ni någon som har ett boende eller vet någon som kan tänkas veta så hör gärna av er. Är nog ganska lätt att ha å göra med. Tror jag i alla fall...

// Caroline

FBG

2009-08-11, 20:31:42 / Kategori: Allmänt
Idag har  jag varit i Falkenberg och gjort nått åt det där som sitter uppe på mitt huvud. Blev bra tycker jag. Jessica gör ett strålande jobb!

Det var fullt upp på jobbet fram till elva då jag var tvungen att sticka. Bråkat med fodervagnen hela morgonen. Galet ilsk på allt vad kablar, kabelskenor och kabelvagnar heter. Suck. Frukost avnjöt jag och Håkan i ensamhet. Anette styrde kosan till Ge-Kås idag. Kan undra om hon var ensam där...Efter frukost bråkade jag lite till med fodervagnen och kabelvagnarna. Sen lastade jag tre kor som skulle på semester medans Håkan rörde om i brunnen med en elvisp modell större så att Micke och Ville (en hund) kunde köra skit. Väl klara med allt detta så åkte jag och Håkan iväg med korna jag lastat och hämtade samtidigt två som skulle hem och kalva. Å sen hade klockan hunnit bli elva....

Nu ikväll har jag äntligen skrivit klart uppsattsen om "fördelen att använda penetreringsoljor vid besprutning i torra förhållanden" tror jag skall hemligstämpla den...

// Caroline

Ny vecka...

2009-08-10, 08:06:16 / Kategori: Allmänt

Snart tid för jobbet igen. Har inte en aning vad som händer denna veckan. Lär väl få reda på det när jag kommer dit.
Är fortfarande ganska trött även fast det börjar bättra sig. Det är väl när man jobbar  så mycket som jag gjort den senaste tiden och sen slappna av så kommer tröttheten i fatt än.
Frukosten är i magen, tvätten skall hämtas i tvättstugan och tänderna skall borstas.

// Caroline


Helg hos goa vänner!

2009-08-08, 23:35:32 / Kategori: Allmänt
Igår blev det en spontan resa till Väröbacka och Johann och Jennica med familj.
Jennica ringde vid nio och fråga om jag inte hade lust å komma upp. Satt hemma själv i soffan och hade allmänt tråkigt, så varför inte tänkte jag.
Vi har haft lugna, sköna timmar tillsammans vilket har varit så skönt. Har varit mycket jobb det sista och det känns nu när ledigheten infann sig. Har varit helt slut. Så skönt att vara här ändå, man är som hemma och behöver verkligen inte vara på topp hela tiden.
På dagen idag har vi varit vid havet. Legat å myst på klipporna, grillat korv och machmellow. Är precis ny duschad. Hela gänget ligger i soffan och kollar på Pistvakt...
// Caroline

Traktorkörning och tårar...

2009-08-06, 21:40:30 / Kategori: Allmänt
Började 08.00 i morse. Har hackat gräs hela dagen sen. Lyckades samla ihop 22 lass vilket får ses som godkänt. Imorgon skall jag börja 06.00 bäst å gå och lägga sig snart. Har fått världens mest knepiga brev från Alnarp idag. Någon som har en uppsatts i ämnet:

"Fördelen att använda penetreringsoljor vid besprutning i torra förhållanden"

Trodde inte det påverka mig så... En hälsning från alla vänner som tänker på dig. Vi önskar denna låten till dig. Tårarna bara forsade...
// Caroline

Idag drar 3:e skörden igång!

2009-08-06, 07:38:57 / Kategori: Allmänt

Igår kväll var jag hos underbara Erika som bjöd mig på en helt fantastiskt god middag. Precis vad jag behövde! Vi avslutade kvällen med en promenad i stan, lite glass och samtal på en parkbänk ut med Nissan. En helt underbar kväll!

Erika försöker göra nått näs/blomm trickEn maskinstation högg de 100 ha igår så idag drar hackningen igång. Det skall bli så kul. Är laddad till tusen! Går allt som det skall så är vi klara på fedag kväll/ lördag morgon. Förhoppningsvis kan jag hinna med lite dans på lördag kväll, Blender spelar nere på Björka Loge (utanför Lund). Söndagen ser ut å vara fyld av halmkörning. Då blir det premiär tur med vårt nya lastbilsflak. Spännande!

Kanske inte bli så mycket uppdaterat här nu några dagar. Vi får helt enkelt se vad som händer och vad tiden räcker till.

// Caroline


Sol, sol, sol!

2009-08-05, 12:32:31 / Kategori: Allmänt
Äntligen är det fina vädret här. Lunch på balkongen idag det är lyx det!

Igår var det lite halvstressigt på jobbet. Rättare sagt är det väldigt mycket som skall göras på en och samma gång. Prio nummer ett nu när det fina vädret har kommit är att få in 3:e skörden. 100 ha = 200 allsvenska fotbollsplaner som huggs idag. Håkan skall börja stränga i eftermiddag sen börjar vi hacka/snitta imorgon. Jag och Håkan var och hämtade en snittvagn med traktor i Falkenberg igår så tanken är att vi skall köra med två ekepage imorgon.Våran T160 med JF hackvagnPoettinger snittvagn med en MF som vi har på demo


Samtidigt som vi håller på å köra in gräset så tvättar Ludde (H och A yngsta son) ladugården så vi kan stalla in djuren så fort som möjligt. Allt regn som kommit den senaste tiden har jag gjort att det är fruktansvärt skitigt ute i hagarna.
Väl klara med allt detta så skall vi bygga klart det nya stallet, eller det nya gammla stallet för vi kanske kalla det så att vi har någonstans att ha alla djur. Sen antar jag att det är inte så mycket tid över tills jag börjar skolan. 26 dagar tror jag det är idag. Mycket som skall göras innan dess.Kan undra hur länge det kommer vara rent här...


Missade Västerhagen igår. Tror inte jag kommer lyckas åka dit mer än en gång till. Inga höjdar band kvar så då får jobbet gå i första hand. Man får passa på att tjäna pengar nu när man har möjlighet...

Ringde boendegeneralen på Alnarp idag också. I nu läget har jag ingenstans att bo. Hon skulle dock göra allt som stod i hennes makt för å lösa det. Annars söker jag en säng eller parkbänk i närheten av Alnarp....// Caroline

Ta vara på varje sekund av livet...

2009-08-04, 19:19:04 / Kategori: Allmänt
Talade med en väldigt kär vän igår om att vi båda var så förskonade från sjukdommar och sakdor som lätt till att en person i vår närhet försvunnit ifrån oss påtok förtidigt.

Fem timmar efter detta samtal får jag reda på att en kille som gick två klasser under mig på gymnasiet har varit med om en trafikolycka och ligger nersövd på Lunds lassarett. Har man gått på en sådan liten skola som Munka så känner man eller vet vilka alla är på ett eller annat sätt.

Jag riktar tankarna till många av mina vänner som är betydligt närmare vän med denna kille än jag och självklart till hans familj och till alla andra som just nu befinner sig mellan hopp och förtvivlan.

Jag kan inte annat att hoppas att allt går bra och att vi får ha han forsatt i vårt liv.

Det är fruktansvärt att det skall behöva hända sådan här saker för att man skall inse hur kort och skört livet kan vara.

Så ta vara på varje sekund. Lös problem med vänner och familj direkt. Älskar du någon. Säg det! Häng inte upp dig på strunt saker. Glädjs istället åt de små och stora fina stunderna.

// Caroline

Skall bli bättring...

2009-08-04, 08:05:11 / Kategori: Allmänt
Är lite dålig på å uppdatera här just nu. Fram för allt har jag varit frutansvärt dålig på å lägga upp bilder. Skall bli ordning på detta nu tänkte jag. Håkan och Anette har kommit hem välbehållna nu. Känns skönt! Blir mycket jobb resterande av augusti månad också fast då har jag i alla fall inte allt ansvar själv. Skönt å kunna släppa jobbet när man åker där ifrån.

Igår höll jag mest på här hemma. Tvättade och plockade i ordning efter Malung. Det var på tiden nu kände jag.
Idag skulle vi börjat köra gräs vi middag fast det var modell mycket regn imorgon och regnar fortfarande. vi sattasar helt enkelt på imorgon istället. Ser ut som det skall bli fint väder imorgon. Om vi får tro norrbaggarna i alla fall...

I morgen
05.08.2009

Klarvær 22°Svak vind, 3 m/s fra vest

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
06.08.2009

Delvis skyet 22°Flau vind, 1 m/s fra sørvest

Delvis skyet. Flau vind, 1 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Fredag
07.08.2009

Lettskyet 22°Svak vind, 2 m/s fra vest

Lettskyet. Svak vind, 2 m/s fra vest. 1,0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
08.08.2009

Klarvær 24°Svak vind, 3 m/s fra sør

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra sør. 0 mm nedbør i døgnet.

Søndag
09.08.2009

Skyet 25°Laber bris, 7 m/s fra sørøst

Skyet. Laber bris, 7 m/s fra sørøst. 0 mm nedbør i døgnet.Idag skall jag och Håkan åka till Falkenberg och hämta en Snittvagn med traktor som vi skall ha på demo en dag.

Sen kommer här ett viktigt medelande. Min Klematis har ÄNTLIGEN börjat blomma! Två månader försent fast vad gör det. Bättre sent än aldrig helt enkelt!
// Caroline

Tänk va fel det kan bli...

2009-08-01, 11:30:24 / Kategori: Allmänt
ett litet, litet e saknades å meningen fick en helt annan innebörd.

Skrev ett inlägg härom dagen om att det var mycket som skulle fixas innan skolstarten.

Mängder av tråkiga samtal
"Bonde skall fixas, studiestöd skall ansökas om, böcker skall beställas, listan kan göras lång av saker som måste lösas innan man ens kan fundera på att börja studera
."

Första ordet i meningen skall givetvis vara boende. Självklart kan det vara kul å hitta en bonde fast jag tänker inte "fixa" han innan skolan börjar och absolut inte genom ett tråkigt samtal.
Tack Calle för du upplyste mig om denna felskrivning. Å grattis till ett gott skratt. Kan hålla med om att det blev lite små kul!

Nu skall jag sova lite före maten. Semin kommer 13.00 å då tänkte jag vara mätt i magen och redo för jobb igen. Tre mjölkpass kvar. SKÖÖÖÖÖÖÖÖNNNNNNNT!

// Caroline