Dan före dopparedagen...

2009-12-23, 21:49:21 / Kategori: Allmänt
Ja imorgon är det julafton. För tio år sedan så skulle det vara extremt svårt att sova i natt. Är inte riktigt så längre. Kanske svårt att somna men inte av spänningen och förväntningarna inför morgondagen som det var då. Det man kan konstatera är väl att jag kanske börjar bli gammal. Eller kanske bara kommit fram till att jul bara skall vara lugnt, skönt, mysigt och en tid att kunna umgås med familj, släkt och vänner.
Morgondagen kommer bestå av den traditonsenliga grönsakssoppan till middag. Köttbullsstekning och apelsinris kokning. Sen bär det iväg till Falkenberg och övriga släkten efter Kalle. Hur lugn, skön och mysig morgondagen blir det vet jag inte. Lär helt enkelt ge sig. Läget är i alla fall just nu under kontroll vilket känns himla skönt.

// Caroline

Julledigt från Alnarp

2009-12-21, 16:21:03 / Kategori: Allmänt
Tentorna är avklarade. Nu kan jag inte göra annat än å vänta. Att våga sig på en gissning hoppar jag över. Tänker att det gick åt a bli skogen så kan det bara bättre. Har packat ihop de flesta sakerna. Tar jul ledig till juldagen i alla fall. Skogen nästa...

// Caroline

Hyllning till Tomas Dutgen

2009-12-21, 07:45:43 / Kategori: Allmänt
Har man tittat på dansbandskampen och vet lite vem Tomas Dutgen är så kan man inte låta bli att dra på smilbanden när man ser det här!


Tenta...

2009-12-21, 06:58:20 / Kategori: Allmänt
Sovit fruktansvärt illa inatt. Inte bra med tanke på vad dagen har att erbjuda. Kemitenta mellan 08.15 och 13.00 efter det ekologitenta mellan 14.00 och 18.00.
Frukost i magen och en ibumetin så får vi tro det blir folk av mig med!
Att det sen är årets mörkaste dag idag också gör ju inte saken bättre. Fast vi kan se det från den positiva sidan och konstatera att imogon går det mot ljusare tider!
Lillebror kommer och hämtar mig ikväll. Sen bär det av till skogen och inte en tanke på skolan till juldagen i alla fall.

// Carroline

Farväl och saknad i vackra skåneland!

2009-12-20, 17:14:09 / Kategori: Allmänt
Har vilat mig en stund, skall ta ett ryck till med kemin sen får det vara nog.
Anna har dragit hem till Larv idag. Jag konstaterade att vi skulle vara ifrån varandra väldigt länge och undrade hur vi skulle klara oss eller i alla fall jag. Anna konstaterade snabbt att på samma sätt som vi gjort innan vi träffats. Den obotliga opptemisten kan man säga att hon är, antar dock att hon har lite rätt.


Anna "fartsmäll" Hermansson och vrålåket är redo Västergötland och Larv!Lycklig över att ha tagit sig igenom den första snödrivan!Jag och Johannes tog en halkig promenad till slottet. Alnerup är vackert i vinterskrud kunde vi konstatera!


Gamlegård ligger fint i snön!


SlottetSlottetSlottet! Här kunde alla Lantmästare ha bott tillsammans.

Imorgon är det tenta från 08.15 till 18.00 med en timmes lunch. Sen kommer lillebror och hämtar mig och alla mina pinaler. Sen bär det av mot Torsjö pl skogen...

// Caroline

Tiden går fort...

2009-12-19, 22:53:56 / Kategori: Allmänt
112 dagar sen jag satte min fot här på Alnerup för första gången....
Otroligt mycket har hänt och väldigt mycket mer lär hända under den tiden som är kvar.
En fjärde del av utbildningen är gjord. Vet knappt om jag skall skratta eller gråta. Har ångest eller glädjas över att tiden går så fort. Att ta vara på tiden är nog ett klokt drag i alla fall. Den går på tok för fort för att slarva bort den...

Dagen har bestått av kemiplugg. Känns totalt omöjligt, fast ingenting är omöjligt så det är bara fortsätta att nöta. Nu ikväll har vi ätit taco på Lantan och tittat på dansbandskampen. Hur kunde dom vad dom nu hette vinna...? Ända fördelen är väl att det kanske inte är så hiskiligt mycket folk på de banden som verkligen är bra sen. Scotts effekten var ingen rolig historia.

// Caroline

Vecko rapport!

2009-12-17, 19:24:54 / Kategori: Allmänt
Just nu måttligt irriterad över att mailen inte behagar att fungera när man behöver den. Morr...
Dagen har förgyllts med sista kemiquizzen och ekologiföreläsningen innan måndagens tenta. En extrem trötthet har letat sig in i min kropp. Önskar just nu att jag kunde orka lika mycket som alla andra. Men, men nu är det inte så, så då är det bara acceptera läget...
Igår var det julbord på Lantan. God mat, trevligt sällskap vad mer kan man begära... Fick till och med julkort av våra Tanter och Farbröder!

Gamlegårdsjuniorernas julallster!

Skånevinden susar i advent
Lommianer cykellampan tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevare dem på färden.

Mörkret tätnari advent
hos grannen är det alltid tänt
Gud ger besk åt de som gråter.
På Lantan livet leker åter.

Kölden biter i advent
hoppas Lust har pannan tänt.
Gud bevare alla frusna,
ge dem värme, låt de ljusna.

Julen nalkas i advent,
och Gamlegård tuppen tänt.
På lille junior vi tänker,
när plaskan ligger still och blänker.


Min och Annas fina snölyckta gjord av den minimala snön som fanns igår eftermiddag. Nu är här vitt och vint överalllt!Såhär kan det gå  när man skall ut på en trevlig kväll med halläningarna här på Alnap!Påbrädd farbor som är lite väl het på gokart gasen är inte att leka med...

// Caroline

Vinter i skåneland...

2009-12-14, 16:22:43 / Kategori: Allmänt
ja tro det eller ej men kylan har till och med letat sig ner hit. Å ännu mer har väl det näst intill osannolika om man tänker tillbaka en vecka så ligger det något vitt fläckvis på marken. Tror det kallas snö. Det är ytterst lite fast det är ändå något.
Dagen har som vanligt just nu bestått av kemi och ekologi. Har precis kommit in från en skön löptur. Jag vet med mig själv att jag är en riktig periodare. Hoppas verkligen denna perioden kan hålla i sig ett bra tag.
Helgen fortsatte i fredagens posetiva anda. Lördagen startade klockan åtta med Anna och morgonpromenad. Till frukost serverades havregrynsgröt och blåbär. Klockan tio tog jag, Anna, Therese, Carl Christian och Johannes tåget till Danmark och Köpenhamn. En premiär tur på Tivoli och Ströget för min del. Fantastiskt vackert väder och underbart sällsap kan inte bli mycke annat än lyckat!
Sen avslutade vi kvällen med en hejdundrans luciafast på skolan! Trevligt folk vid bordet, efterlängtade vänner, Dj:arna hade lyssnat på mitt uppmanande om mer dansmusik = en lyckad kväll. Avslutade på topp 03.00 vilket kändes väldigt bra!

// Caroline

Vilken dag!

2009-12-11, 23:54:26 / Kategori: Allmänt
Ja vad skall man säga om denna dag. Kan lätt säga att det har varit den absolut bästa födelsedagen i hela mitt liv!
06.45 öppnas dörren till mitt rum (hade vist glömt nykeln i dörren på utsidan) och skönsång sätter igång. Det är två röster som tar ton. Att Anna sjunger hör jag direkt men vem är den andra...? Jo min älskade Frida från Halmstad! Å in kommer dom med en stor kartong fylde av en helt fantastisk smörgås tårta som Frida hade gjort. Vilken överraskning. Hade absolut ingen aning om att hon skulle komma. Snacka om att bli chockad.
På med morgonrocken och hugga in på smörgåstårtan till frukost. Det är typ det absolut godaste man kan äta till frukost. Ca 07.15 kommer fyra junior farbröder och tre farbröder iklädda hel lucia kostym med sång, nybakta lussekatter och pepparkakor. Flitiga herrar som varit uppe sen 02.15 och bakat. Även dessa stämde in i ja må hon leva. 07.30 ställer hela gamlegård + två lantanoider upp i ännu en skönsång + paket (skumtomtar. MUMS!)
Totalt i lyckorus och helt chockad gav jag mig iväg till skolan! Å där får jag paket av underbara Nilla. Ett jättfint silverhalsband med flistugg ingraverat på en bricka! 
Lunch på Gamlegård med smörgåstårta!
13.00 ringer dom från Arlövs blomsterhandel och säger att de har ett bud till mig. Å vem är det ifrån om inte Håkan, Anette, Cilla och Gustav!
14.30 en löptur runt egendomen. Kände att jag behövde smälta intrycken av dagen. 16.00 var det dax för dukning till morgondagens luciafest. Vi börjar bli ett bra gäng nu som jobbar bra ihop. Så med både pizza paus, tårta paus och sång var vi klara med dukning till 220 personer klockan 20.00.
Resterande del av kvällen har jag och Anna spenderat hos Martin och Caroline framför idol! Imorgon bär det av till Köpenhamn på dagen sen är det Luciafest för hela slanten! Skall dansa gärnet...

Tack alla för en underbar och oförglömlig dag!

// Caroline

Bra men seg dag...

2009-12-02, 19:38:53 / Kategori: Allmänt
Har varit en lite halv seg dag idag. Gick hem tidigt från Gamlegårdsmiddagen igår. Trött och ont i kroppen är ingen bra kombination när det skall vara glatt och festligt. Två panodil och sen försöka sova fick det helt enkelt bli. Klockan ringde åtta i morse. Skulle man hinna med att röjja efter gårdagen innan projektarbetet drog igång klockan igång klockan tio var det bara att pallra sig upp. Verken var kvar så det var bara att börja dagen med två panodil också. Är lite förkyld så jag tror det är därför jag har ont. Det fanns en tid när man hade ont varje dag och och var van vid det. Som tur är, är det inte så illa längre fast när man väl får ont så är det ju jätte jobbigt...
Projektandet flöt på bra tycker jag. Känns som vi har läget under kontroll!
Fick tillbaka nationalekonomin idag, den sista av de tre tentorna vi gjorde senast. Klarade den också! Känns så himla skönt att få ha flytet på sin sida någon gång.
I eftermiddag har jag och anna varit  och hämtat ett paket på posten. Fyra nya kläningar som jag beställt. Hoppas någon av dom var ett lyckat köp i alla fall!
Ikväll blir det bio i Malmö. Skall se This is is! Känns som det är nått man bara måste se. Säga vad man vill om Michael Jackson men han är en fantastisk artist med en enorm musik skatt!

// Caroline

Bakmorgon!

2009-12-01, 11:06:46 / Kategori: Allmänt
Japp idag är det bakning som gäller. Försöker göra Tjinuskipaj till kvällens gamlegårdsmiddag. Går sådär just nu men blir nog bra i slutändan. Börjar inte skolan förän ett idag så då hinns det med å fixa lite på förmiddagen!


Tjinuskipaj med lingon


Fick tillbaka marknadsföringstentan idag. 3:a Weeeeeeeeeee jag är så lycklig, jag är så lycklig! Bara nationalekonomin kvar. Hoppas, hoppas, hoppas!

Skall fixa klart  det sista på pajen nu sen skall vi åka till ruskiga leif och låna hans teleskoplastare. Vi skall se till så det blir lite julstämmning utanför Gamlegård!


// Caroline