Vilken dag!

2009-07-31, 20:53:18 / Kategori: Allmänt

Det mesta fungerade i morse. Fullt upp på förmiddagen. Ville få färdigt så mycket som möjligt tills Johann å Jennica skulle komma. Blandade foder till korna, åkte runt å räknade och kollade till alla kvigorna å lite annat smått å gott.

Sen kom underbara Johann å Jennica. Så underbart att se dem. Helt fantastiskt att få krama dem igen. Vi tittade runt lite på gården. Pratade om lite allt möjligt och fikade på lite kex, bullar och saft.

Blev lite sen med mjölket. Men vad gör det när man har fått kramats....

Två nya liv har kommit till världen idag! Grannen till jobbet var ute och gick med sin hund. Dom ringde å sa att kalven har något under magen och att kon blödde där bak. Jag ut och kollade läget så allt var rätt. Det under kalvens mage var navelstränger. Den var helt i sin ordning, torkar efter ett tag och sen försvinner den.
Å blöder lite efter en förlossning gör nog vi människor också så inte heller det var någon fara. Tycker ändå det är skönt att människor ringer och att de bryr sig. Ofta är det inte så farligt fast de har uppmärksammat det i alla fall. Ännu roligar är det sen att kunna berätta att det inte är någon fara, utan helt normalt. Dom var tacksamma över att de lärt sig något nytt och jag var glad för att jag fått en frisk kalv och att jag dessutom gjort mina grannar glada å posetiva. Otroligt viktigt att vårda relationen med grannarna när man har en gård.

Nu skall jag gå ut å släppa ut 50 kor. Sen är det nog sängen som gäller. Två dagar kvar. Skall bli skönt å sova på måndag!

// Caroline


Studiebesök...

2009-07-30, 20:40:30 / Kategori: Allmänt
Imorgon blir det puss och kram kalas med Johann och Jennica. Sen skall jag bjuda dem på ett studiebesök här på gården. Känns som dom behöver lära sig lite om bonde världen.
Skall bli så kul å ses en liten stund. Saknar, saknar, saknar!
Världens godingar!


Hittar ingen inspiration

2009-07-29, 20:33:16 / Kategori: Allmänt

Antar att det är bäst å låta bli då.
Dagen har gått bra. Inget speciellt som inträffat. Pratade med Håkan dom hade varit och tittat i Valtra fabriken idag. Han hade fått porvköra den nyaste modellen. Han var nöjd. När jag prata med dem satt dom i backhoppningsbacken i Lachti och tittade på veteran VM i fridrot. Vi lever lite olika liv just nu. Dom är välvärda ledigheten.
Har pratat en stund med underbar fru Bergstrand idag. Saknar henne och herr Bergstrand mycket. Hoppas vi kan ses hela gänget snart igen...
Skall gå ut och släppa ut korna om en liten stund sen är det sova som gäller. En ko har kalvat utepå betet så imorgon skall jag ta traktorn och kärran och hämta henne.

// Caroline


SARA SJÖSTRÖM!

2009-07-28, 13:03:54 / Kategori: Allmänt
Hon är en svensk 15 åring som igår blev både världsmästare och världsrekordhållare i 100 meter fjärli

Det är helt fantastisk. Gåshuden är ett faktum...

// Caroline

Mängder av tråkiga samtal...

2009-07-28, 12:48:08 / Kategori: Allmänt
Ja det är det tiden innan studierna som nybliven student fylls av. Mängder av tråkiga samtal, helt obegripliga papper och ännu mer obegripliga hemsidor.
Bonde skall fixas, studiestöd skall ansökas om, böcker skall beställas, listan kan göras lång av saker som måste lösas innan man ens kan fundera på att börja studera. Största problemet just nu är att tiden inte riktigt räcker till för å sitta å ringa alla dessa tråkiga samtal just nu. Tur man har en mamma som ställer upp i vått och tort.
Ingen som behöver en lägenhet i Halmstad eller vet någon som behöver en? Hör gärna av er i så fall. Det är en tvåa på 56 m² precis vid högskolan i Halmstad.
Annars har det gått bra idag en så länge. 1709 Edit fick en liten pojke igår kväll!
Skall sova lite middag nu sen är det bara på det igen. Har kommit in i andra andningen nu. Känns lite som man är ostopplig. Hoppas det håller i sig!

// Caroline

Jobbar...

2009-07-27, 12:50:50 / Kategori: Allmänt

ja det är vell ungefär det jag gör nu. Sover och äter försöker jag hinna med också...
Morgonen gick vell ganska bra. Ludde skulle hämta korna. Ingen Ludde dök upp så det var bara pinna ut själv. Det gick ju det också.
Per från DeLaval har varit å lagat utgödslingen i ladugården. Skönt att den funkar. Blir så fruktansvärt skitigt när den inte går som den skall.
Kvigan som var ilsk igår är där hon skall vara och kalven där han skall vara. Blir spännande ikväll å se hur hon är å mjölka.
Skall börja i tid i eftermiddag. Frida har lovat att fixa mat till mig ikväll. Hon är underbar hon!

// Caroline


Lyx!

2009-07-26, 11:57:18 / Kategori: Allmänt
Jag är bortbjuden på mat nu klockan tolv till Ulla å Gunnar (Håkan min chefs föräldrar). Det är lyx på hög nivå för mig just nu. Så otroligt skönt att slippa tänka på mat också som tyvärr är ett nödvändigt ont. För vi skall vell skona korna från å behöva umgås med en hungrig Caroline. Så vill ni göra mig glad den här veckan och korna också för den delen, ge mig MAT!!!

// Caroline

Nyttan med kon...

2009-07-25, 20:52:37 / Kategori: Allmänt
Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadie elev.

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Å dessa underbara djur umgås jag med hela dagarna.
Idag blev det 13.5 timmars jobb. Det känns i kroppen om man säger så. Har varit allmänt struligt idag. Kvigor som rymmt, kor som tagit sönder staket, kalvar som inte vill äta... Skall bli skönt att vila huvudet mot kudden nu. Bara åtta dagar kvar nu...

// Caroline


Sköna minnen

2009-07-24, 11:57:54 / Kategori: Allmänt
Första morgonen ensam på jobbet. Inte läge för å vara trött idag när klockan ringer 04.15 första gången. Kanske på torsdag eller nått kan jag ju fundera på å känna efter om jag är lite trött.
Det mesta gick som det skulle i morse tycker jag. Korna mjölkade och var allmänt snälla precis som dom skall vara. P4 radio Halland stod på i bakgrunden. Där brukar bjudas på en och annan bra låt och i mellan åt även en och annan intressant diskution. 
Dagens höjdpunkt var en låt som egentligen inte är nått så speciellt. Fast denna låt i Expanders version samtidigt som man befinner sig i en underbar människas famn har gjort denna låten magisk. Jag älskar musik och det sättet som musik påverkar mig. I de allra flesta fall så påverkar musiken mig till något positivt. Jag blir glad och får en skön känsla i kroppen. Sen finns det givetvis de låtar som bara får tårkanalerna att öppna sig. Musik berör mig vilket är helt fantastiskt.
// Caroline

Kvällsmat...

2009-07-23, 20:34:29 / Kategori: Allmänt
Har inte fått i mig nån mat än. Inte bra...

På kvällens meny står:Jobbet har gått bra i eftermiddag. Va klar tio i sju vilket får ses som godkännt. Bara elva dagar kvar!

// Caroline

Lugnet före stormen.

2009-07-23, 11:18:07 / Kategori: Allmänt

12.00 skall jag vara på jobbet och äta lunch. 14.30 åker Håkan och Anette mot Finland. Då är det bara jag och korna. Tur man inte vet innan vad som kommer hända. Behöver ju i och för sig inte hända någonting fast 12 dagar är för lång tid för att inget skulle inträffa.
Jag känner mig laddad i alla fall. Å jag vet att när jag hamnar i en sådan här situation blir jag effektiv och fokuserad. Gillar utmaningar och det här kommer bli en utmaning som är till duga.
Kan säga förlåt till alla mina vänner nu direkt. Kommer förmodligen inte vara den mest sociala under denna tid. Ni får ringa så får vi se om jag kan svara just då. Annars ringer jag upp så fort jag kan...

// Caroline


Ingen ordning och reda...

2009-07-22, 20:05:10 / Kategori: Allmänt
Tror semestervanerna hänger i. Ingen ordning och reda med någonting.
Åkte till Långås och hälsade på Adam igår efter jobbet. Alltid lika kul å ses även fast det inte bli så ofta.
Å dag skulle jag få gjort så mycket men känns inte som jag fått gjort nått. Kollat lite på CSN hur det funkar med studielån, tittade på försäkringskassan om man hade någon chans att få bostadsbidrag, ringde till Alnarp å ville tala med en studievägledare men ingen där så jag skulle återkomma imorgon och tillsist ringde jag till Gitte på banken men hon var på lunch å när hon ringde tillbaka var jag inte vid telefonen. Har alltså inte kommit något vart med något. Skulle röjt lite i lägenheten men har inte blivit mycket med det heller. Nu har jag äntligen fixat mat i alla fall. Kan det bero på att jag inte ätit som gör att jag är så seg...? 
 
Imorgon drar Håkan och Anette till landet i öst eller i alla fall på väg dit. Tror första hållplattsen var i Slaka utanför Linköping hos Anettes föräldrar. Antar att det bjuds på smörgåstårta som vanligt där. Håkan brukar vara vänlig nog att skicka ett mms med bild på den till mig. Det är det närmaste smörgåstårtan jag kommit. Själv stannar man hemma och tar hand om dom små liven eller 160 av dem är förviso ganska stora. Kommer bli väldigt mycket jobb och en rejäl utmaning och det gillar vi. Någon som känner för å bara prata, mjölka kor, mata kalvar, köra foder eller nått liknade är varmt välkommna. Höger vid byggdegårdsskyllten i Skedala om du kommer från Halmstad sen hittar du mig där nere någonstans...

Nu skall jag äta.

// Caroline

Håll fingrarna i styr...

2009-07-21, 10:17:38 / Kategori: Allmänt

Ja tänk om alla kunde ta å hålla sina fingrar i styr någon gång....

Ställde klockan på 04.20 i morse. Var tvungen å ta vägen genom tvättstugan innan jag kunde sticka till jobbet. Går ner för trappan på väg ner till källaren. Tittade ut genom ytterdörren på väg ner. Det var något som inte var som det skulle. Min cykel stod inte där jag parkerat den två dagar innan. Varför kan inte folk låta andras saker vara ifred? Men, men nu är det som det är. bara pinna iväg till polisen och göra en polisanmälan och sen hoppas att man får ut lite på försäkringen i alla fall.

// Caroline


Jobb, jobb, jobb...

2009-07-20, 08:22:06 / Kategori: Allmänt
Ja idag är det bara att försöka ta sig tillbaka till verkligheten igen på någon vänster. Måste försöka minnas allt som skall göras på jobbet igen. Ha två och en halv dag på mig sen får jag klara mig själv. Borde gå bra tycker jag. Det sitter säkert där i bakhuvudet någonstans...

// Caroline

Hemma igen...

2009-07-19, 21:52:42 / Kategori: Allmänt

Känns inte ett dugg kul. Bara allmänt jobbigt helt enkelt.
Att ha levt ihop med människor så tätt inpå varandra i mer än en veca å sen komma hem till två rum och kök och vara helt ensamt är mer eller mindra fruktansvärt. Men, men det är vell bara bita ihop antar jag.
Håkan och Anette tar motorcyklarna och beger sig mot Finland på Torsdag. Skall vara borta i tolv dagar. Jag stannar hemma och bossar över mig själv. Det skall bli jätte kul fast fruktansvärt mycket jobb. Sen är det bara lite mindre än en månad innan skolan börjar och man har massa folk omkring sig igen. Det är helt enkelt tur att dessa omständigheter ändå råder. Hösten hade varit olidlig annars. Jag hoppas verkligen dom kan KRAMAS nere i Skåne...

Nu har jag nog klagat tillräckligt. Måste försöka minnas gårdagen. Finns nog inte riktigt ord som räcker till att beskriva dagen och framförallt kvällen med. Helt FANTASTISK kan vi börja med...
Som vanligt var man lite små seg under dagen. Lyckades ändå palla mig in till byn och införskaffa världens finaste arbetsbyxor. Hem och vila igen efter denna utmattande utflyckt. Åter in till byn och Grönlandsparken och titta på Zlips när dom showade lite. Det är inte många som slår Milissa Williams röst å när dom tillsist körde Golden Eye acappella så är det pytte skin på hela kroppen... Hem igen. Duscha och äta.
Dans 20.00 precis som vanligt. Slapp cyckla, taxi Johann Silvhorn är helt suverän. TACK, TACK, TACK! Blender drog igång dans. Grymt ös och härliga foxar som vanligt. Zlips tog vid efter 45 min med sin helt unika stil. Deras låt val och Milissas röst är helt oslagbart. Det kan inte bli annat än en kanon kväll. Jag var helt klart på hugget och redo att jaga, för det är det man får göra som tjej...  Tror jag lyckades hitta fem nya denna kväll de flesta minnen från kvällen är lite smått suddiga. Tror drogen jag intagit kallas fox och den är helt klart beroendeframkallande...
Lyckades hitta den ena mysigare än den andra. Ola, Bengan, Johann, Peter är ju lika underbara som vanligt. Hittade Daniel med västen nykter på toan så han slet jag till mig fort och drog med upp till dansgolvet. Å sen stog han där... Den lille kaxige i folkmun kallad eller i alla fall av vissa andra godingar! Den där kaxigheten vet jag inte riktigt vad det kommer ifrån för det är det minsta han är. Mysigt var det. För å inte säga underbart! Fast försöka sitta här och förklara detta är totalt omöjligt. Det måste upplevas annars är det kört. Jag svävade på rosa moln hela kvällen i alla fall!
Håller helt på å glömma nått annat som också var helt fantastist med kvällen. Varje år, sista kvällen på dansbandsveckan uppe i Malung avbryts all dans 00.00 för fyverkeri. Alla samlas tillsammans ute för att skåda något helt fantastisk. Fyverkeriet är till musik. Två låtar en långsam och en snabb. Sen står det en kille och slår på tändhattarna så fyverkeriet smäller av i tackt till musiken. Helt fantastiskt!

Årets låtar... 

 


// Caroline

Sista dagen med gänget...

2009-07-18, 13:10:31 / Kategori: Allmänt

Imorgon åker vi hem från Malung. Känns som sommaren kommer ta slut när vi rullar här ifrån. Alla underbara vänner åker på varsitt håll och vardagen återgår till det normala. 
Kommer bli ett tårfyllt farväl imorgon. Vi har haft två helt underbara veckor tillsammans den här sommaren. Jag har fått nya vänner för livet vilket gör mig otroligt glad. Det är människor som får mig att må otroligt  gott. Människor som får mig att vara mig själv vilket är underbart. Man behöver inte ha någon trelig fasad för att bli accepterad. Hoppas verkligen att vi kan få mycket tid tillsammans även i höst och vinter.
Känns bra att det blir plugg till hösten. Skönt att ha något kul att se fram emot.
Nu skall vi gå in till "stan" en liten håla egentligen fast denna veckan är det "stan". Vi skall hitta något att äta, handla mat till kvällen och frukost till imorgon, titta på Zlips uppträdande i parken och kanske handla ett par nya arbetsbyxor till mig!// Caroline


Ryggläge i husvagnen!

2009-07-16, 23:58:46 / Kategori: Allmänt

Ja ikväll skippade jag dansen för ryggläge i husvagnen. Tog en sväng till affären när de andra gick till dansen. Hyrde mig två filmer, inhandlade lite vindruvor och fyllde på vinglaset här hemma. Väl hemma kröp jag ner under täcket placerade datan i knäet och tittade på Sex And The City The Movie... Har sätt den innan och kan se den många gånger till.
Känns som helt rätt beslut att stanna hemma ikväll. Var inte sugen på dans och då gör jag varken mig själv eller någon annan glad där uppe i Orreskogen. Nog vet jag att det kan bli himla kul när man väl kommer dit fast när man skall dansa i en vecka och minst fem timmar om dagen så känns det som att det kan vara okej att stanna hemma en kväll å bara ha det gott. 
Imorgon är det en ny dag och nya tag. Wahlströms och Shake spelar vilket är helt i min smak. På dagen imorgon vet jag inte riktigt vad som händer. Det pratas om att vi skall åka en sväng till Kläppen. Låter trevligt men vi får vell se vad som händer...
Nu skall jag vila huvudet mot kudden, sluta ögonen och drömma mig bort till någon härlig dans.

// Caroline


Grönlandsparken!

2009-07-16, 16:08:46 / Kategori: Allmänt
Kom precis tillbaka till husvagnen efter en fantastisk show med Drifters i Grönlandsparken. Vädret visade sig från sin bästa sida med stråland sol.
Hoppas jag kan lägga upp lite bilder snart...
Funderar på å stanna hemma från dansen ikväll. Inget band som lockar å det känns bara allmänt skönt å ligga i husvagnen och ta det lugnt! Får helt enkelt se vad humöret säger framåt kvällen...

// Caroline

Äntligen

2009-07-15, 12:14:28 / Kategori: Allmänt
har solen och värmen kommit till Malung. Skönt att slippa dra på sig regnkläder och stövlar så fort man skall till toan. Dansen igår var sådär allmänt stökigt och förkylningen vill inte riktigt ge med sig. hittade en ny goding som jag hoppas jag kan få fler danser med!
Ikväll spelar Scotts kan undra om det kommer gå å dansa. Hopas det!

// Caroline

Tisdag 14/7-09

2009-07-14, 19:26:12 / Kategori: Allmänt
Solen skiner och det är snart tid för dans. Dirty Dancing på sterion. Hoppas det  blir en kanon kväll. Känns som att det kan bli så å då är det på väldigt god väg till att bli en kanon kväll!

// Caroline

På en helt annan nivå...

2009-07-14, 11:04:59 / Kategori: Allmänt

Det finns dom här helt underbara killarna att foxa med och självklart dom inte lika fullt så underbara så klart fast nu snackar vi om dom underbara....
Ja de finns dom här killarna som bara är helt fantastiska, mysiga, underbara. Man sluter ögonen och drömmer sig bort till världar bortom alla gränser. Sådana här killar har jag haft lyckan att hitta någrastycken. Fast sen finns det de här killarna som tar det till en helt annan nivå... Man börjar närma sig scenen och högtalarna och då ser killen till att hamna rätt så han kan lägga sin vänster hand över mitt högra öra så jag slipper det värsta dånet. I detta läget går han från att förmodligen redan vara helt underbar till att hamna på en helt annan nivå och spela helt i en klass för sig. Från att man har kännt sig speciell till att bli helt unik just då. Det är ett tecken på att han är en gentleman på högsta nivå.

// Caroline


Man skall sluta på topp...

2009-07-13, 23:39:40 / Kategori: Allmänt
Var inte riktigt iform när jag gick till dansen idag. Suget fanns helt enkelt inte riktigt där. Vi var och åt tillsammans allihopa vilket var jätte trevlig fast maten var tråkig så inte heller det kunde lyffta mig till en kanon kväll...
Lyckades ändå på något sätt enbart få helt fantastiska danser. Höll mig bara till gammla godingar. Som sagt när humöret inte riktigt är med så finns abslout inte krafften till å leta nya... Tog sista dansen med Peter. Två timmar innan den egentliga sista dansen. Nu är jag hemma, skall gå och duscha och somna nöjd. Känns så skönt att ha slutat på topp ikväll. Ville helt enkelt inte att något skulle förstöra min kväll som inte var bra men på något sätt ändå blev underbar!

Måndag 13/7-09

2009-07-13, 16:02:52 / Kategori: Allmänt
Äntligen har regnat slutat och solen har till och med kommit fram. Känns skönt! Allt blir så mycket lättare när det är uppehåll och sol.

Gårdagen var vell ingen höjdare igår på dagen i alla fall. Allmänt nere och förkyld vilket inte var någon bra kombination. Sen duschade jag där på eftermiddagen, tog en tablett och gick och la mig en stund. Sen bytte jag om och åkte med Johann och Jennica upp till dansen. Första dansen fick jag med underbara Oskar Silvhorn. Sådan far sådan son helt enkelt! Sen blev jag uppbjuden av två helt nya en positiv upplevelse och en inte lika fullt så positiv. Johann lika underbar som vanligt. Peters foxar är ju nästan i en klass för sig på sitt sätt. Underbara Hans mjuka sköna foxar. Ola och jag fick till en riktigt kul bugg och mysig fox. Å Daniel med västen försstås lika go som vanligt trotts mycket dricka i kroppen. En till ny bekantskap hittade jag också, Began... Har hört mycket gott om han från Jennica å man kan inte säga annat än kul, mysit, mjukt och allmänt trevligt...

Ikväll skall vi äta middag allihop upp på dansbanan. Sen hoppas vi på en minst lika trevlig kväll ikväll som igår. Duschen nästa....

// Caroline

Söndag 12/7-09

2009-07-12, 10:33:43 / Kategori: Allmänt
Regnet fullkommligt öser nere i Malung och jag har blivit jätte förkyld. Har kommit 30 mm regn i natt och när vi tittar på vädret så ser det inte ut att bli mycket bättre. Min förkylning vådas med värktabletter, halstabletter och nässpray. Ikväll börjar dansen. Lär vell kanske inte göra att förkylningen bli bättre fast det är ju dansen vi är här för så det är vell bara att köra på. Idag på dagen vet jag inte riktigt vad som händer. Vi skall vell äta frukost först och främst. Sen var det tal om filmdag hos Peter. Björnbröder och Dirty Dancing!

 


 

// Caroline

Jag kom in!!!

2009-07-11, 11:47:02 / Kategori: Allmänt


Detta är mitt hem dom kommande två åren!


Igår fick jag reda på att jag kom in på Alnarp och Lantmästarprogrammet! Skall bli jätte kul. Har varit velig sista tiden fast nu när jag väl fått reda på att jag är inne så känns det rätt. Calle har också kommit in vilket känns jätte kul. Vet en annan tjej också som har kommit in. Skönt att veta att man har lite ansikten man känner igen.// Caroline


Malung intaget...

2009-07-11, 10:53:52 / Kategori: Allmänt
Vi åkte från jobbet igår vi 14.00 när jag slutade jobbet. Åt på Max i Skövde och anlände till Malung 21.50 tio min innan vi hade tänkt.
Efter det traditionella kram kalaset satt upp förtält och packade in alla grejer. Skönt å få det gjort direkt. sen hängde vi allihop (Peter, Jonas, Therese, Ola, Camilla och jag) i Johann och Jennicas husvagn.
Nu skall vi sticka och handla mat till kvällen och några dagra framöver.

// Caroline

Packat och klart...

2009-07-09, 20:56:23 / Kategori: AllmäntJa nu är jag redo för ännu en vecka med dans. Imorgon bär det iväg till Malung med Ola och Camilla. Skall bli så kul! Erfarenheterna från Malung är vell inte jätte positiva fast det är vell kanske bra. Det kan ju knappast bli värre än förra gången...

// Caroline

Tjejerna!

2009-07-08, 21:46:30 / Kategori: Allmänt
skönt å träffa dem igen. Var vell två veckor sen sist. Dom har varit på peace and love å jag har dansat. Blir helt enkelt så när man har olika intressen. Man åker på olika håll och hinner inte alltid ses så mycket. Skönt å veta att man har dem i alla fall!

// Caroline

Mys!

2009-07-08, 18:34:19 / Kategori: Allmänt
Stressade lite smått hem igår från jobbet försöka komma hem innan gästerna kom. Lyckades nästan! Det var otroligt skönt att äntligen träffa dem igen. Tre dygn kan ibland vara fruktansvärt lång tid. När väl Camilla, Ola, Helena, Johann och Jennica var på plats spred sig lugntet i kroppen. Eller var det kanske när de varma mackorna stod på bordet som lugnet infann sig. Det var en aning rörigt att hålla koll på alla olika sorter.
Vi åt med god apptit och pratade om ditt och datt. Till efterätt blev det jordgubbar egenplockade från bärlandet (självplock precis jämte jobbet) till detta ikom även Kim och Jenny vilket var mycket trevligt.
Som vanligt när man har trevligt och skall iväg så blir det lite små stressigt. Men iväg kom vi och dans blev det. Oj, oj, oj va mycket folk det var. Van från Öland nu så gick det ändå ganska hyffsat att dansa tyckte jag. Wahlströms gav som vanligt en underbar spelning. Mys dans med Johann som vanligt och fick äran att ta sista dansen med Henrik. Finns helt klat värre avslut...
Fast det bästa och kanske och värsta med hela kvällen var att äntligen få träffa Helena igen. Att man kan sakna en sån lite människa (börjar egentligen bli ganska stor) så mycket är konstigt. Hon har satt spår i mitt hjärta på ett sätt som ingen annan lyckats med. Det var så skönt att hon fortfarande var den där goa tjejen som jag kommer ihåg henne som. Ordfrådet är inte alltid det största. Säga vet inte och rycka på axlaran är hon expert på. Hon skrattar fortfarande åt när jag säger Bullsebo istället för Bosebo. Å att skaffa nån kille är fortfarande bara onödigt. Fast samtidigt som det är en otrolig glädja att träffa henne så gör det samtidigt fruktansvärt ont...
Efter dansen fick jag nöjet att ha nattgäster natten till ära. Lånade ut min säng till Johann och Jennica så tog jag resesängen och sov så sött breved eller försökte i alla fall. Det finns ju helt klart skönare sängare. Ändå trevligt att somna med lite sällskap och fram för allt vakna upp med sällskap. Planen var att dom skall bege sig klockan tio för att hämta husvagen i Hjo och sen åka vidare på lite mini semester i Malung innan dansen börjar på söndag. Det slutade dock med att klockan blev 13.00. Inte bra med för mycket morgon mys!
Nu i eftermiddag har jag äntligen träffat min älskade Frida. Förstår inte varför det skall behöva dröja så långt mellan gångerna nu för tiden. Skönt å veta var vi har varandra i alla fall. Det blev picknick på stranden, mumsigt! sen blev det efter maten lur på filten i den sköna solen!
Plockade hallon på vägen hem. Har snart ätit ett kilo... Nu är det sommar!

Ikväll blir det kvällsmat hos Sofie. Grey´s kvällar har ju nu mera blivit bara sitta ner och ha det sönt och umgås kvällar!

// Caroline

Wahlströms i Västerhagen ikväll!

2009-07-07, 12:08:15 / Kategori: Allmänt


Ja idag är det tisdag å då är det självklart dans som gäller till kvällen. Ikväll spelar Wahlströms i Västerhagen. Kommer bli så bra. Helt klart ett av mina favoritband!En underbar låt som Wahlströms spelar här i orginal versionenInnan dansen har jag bjudit in några kära vänner på kvällsmat. Det är snart tre dygn sedan vi stod på Lundegårds camping och pussades å kramades hej då. Längtan till dem är nu näst intill olidlig. Så 18.30 hoppas jag Johann, Jennica, Camilla, Ola och Helena står utanför dörren, hungriga i magen och laddade inför en toppen danskväll!

// Caroline 

070707

2009-07-07, 10:29:55 / Kategori: Allmänt
Ja det är två år sedan nu. Lördagen med det magiska datumet som alla skulle gifta sig eller förlova sig på. Jag varken gifte mig eller förlovade mig men nog blev det allt ett magiskt datum som jag alltid kommer att minnas...
Det är både med glädje och ledsamhet man ser tillbaka på dessa två år. Dom har påverkat mig på gott och ont. Vad som än hänt så har de gjort mig till den person jag är i dag.
Sommaren -07 var på många sätt speciell. Jag hittade min första dansförälskelse!

It started with a dance... Regnet östa ner hela dagen. Skulle varit dans i Norre Katts park till Bhonus. Blev flyttat till Eketonga istället. Det var då för nu två år sedan... IT STARTED WITH A KISS
// Caroline

En hård dag på jobbet...

2009-07-06, 20:38:58 / Kategori: Allmänt
Framförallt kan det vell vara så att jag haft semester en vecka å inte alls var van vid att jobba. Att den sen har varit på tok för varmt för att jobba gör ju inte saken bättre.
Cykeln fick stanna hemma i morse. Chefen han å ringa precis innan jag skulle iväg och bad mig köra runt hyrtab och hämta med mig en laser och stativ till dagens jobb. Dom hade hunnit med en del när jag varit borta. Alla väggarna till plansilosarna var på plats. Nästa steg var attt fylla mackadam. Det var här lasern kom in i bilden. Det skall vara 12 cm betong skiljer det mer så fyller man med mackadam den biten. Sen skall hela golvet luta en centimtimeter per meter i detta fallet 15 cm från bakkant till framkant. Tur vi hade lasern säger jag bara annars hade det varit svårt å få till det.


Väggarna är på plats


LasernDenna plaserar man ut där man vill veta nivån. Ut efter den ser man sen hur mycket man behöver lägga dit eller ta bort.


Medans Håkan och Gunnar höll på med det här så skruvade jag gängstänger. 240 närmare bestämt. Bara 300 kvar! I dessa skall vi sen fästa armeringen.

540 sådanna här rundstänger skall skruvad dit sen skall vi fästa armeringen i dessaVår nyinköppta kompis!

// Caroline

Jobba!

2009-07-06, 08:03:39 / Kategori: Allmänt

Ja idag skall jag jobba igen. Å det känns riktigt skönt. Solen skiner och jag skall ta cykeln dit. Med tanke på att jag är ledig på onsdag och tar semester igen på fredag eftermiddag så känns det inte ett dugg jobbigt att att jobba. Tror det är plansilo bygge som gäller idag. Skall bli spännande å se hur långt dom har kommit nu under den här veckan när jag varit borta.


Så här så det ut när jag åkte


 
Tror det är dom här vi skall lägga ut idag. 75 stycken tror jag det var.

// Caroline


Jordgubbstårta!

2009-07-05, 22:39:58 / Kategori: Allmänt
Ikväll har vi varit hos Micke med presenterna han skulle fått på sitt kalas. Vi hade beställt John Deer saker men dom hade tyvärr inte kommit så vi fick åka dit med dom och jordgubbstårta. Cilla hade bakat. Bra jobbat. Mumsigt värre!


Disel och VilleMickeGustav, Mattis, Cilla och jag nere i hörnan på Mickes 30-års fest!
 
// Caroline

Trött...

2009-07-05, 18:32:48 / Kategori: Allmänt
Nu börjar verkligheten hinna ifatt mig.
Har tvättat fyra maskiner tvätt två kvar. Städat hela lägenheten. Å då snackar vi inte dammsugat av lite...
Skall duscha nu hänga upp en maskin tvätt och lägga i en ny. Sen skall jag åka till Getinge och byta bil med mamma och pappa efter det blir det jordgubbstårta med Cilla och Gustav hos Micke! Tror jag kommer somna gott ikväll.

// Caroline

Första morgonen hemma...

2009-07-05, 10:37:19 / Kategori: Allmänt
efter Öland. Man går fortfarande runt i en lite lätt dimmig värld om än att verkligheten börjar hinna ifatt än. Första högen med tvätt är i maskinen, kylskåpet är tomt så det blir till å pinna iväg till affären. Tror jag skall lycksa till det med nybakta frallor denna morgon. Sen blir det nog bara få ordning på alla saker här hemma. Det är varmt fast mulet så stranden får klara sig utan mig.

// Caroline

Hemma igen...

2009-07-04, 23:18:48 / Kategori: Allmänt
Ja nu är Öland slut och man är tillbaka i verkligheten igen. Känns jätte konstigt. Har inte haft många minuter för mig själv vilket jag för det mesta är i väldigt stort behov av. Fast denna veckan har det bara kännt så naturligt att ha folk omkring sig hela tiden. Man har kunnat sitta i gänget å ändå känna att man har egen tid. Du behöver inte säga något eller göra något speciellt utan du kan bara vara. TACK Johann, Jennica, Ola, Camilla, Helena, Hans och Ingegerd att ni har gjort veckan så otroligt underbar!


Jennica och JohannCamilla och OlaHelenaHans och Ingegerd

Skrev ett inlägg med rubriken dansförälskelsen var total igår fast det verkar tyvärr som att det inte har kommit fram så det är bara att skriva om det.

Torsdagens dans var ingen höjdare. Fick nått fruktansvärt ont i ryggen, kan inte riktigt komma på anledningen. Kanske förmycket gnussande vad vet jag. Vissa killar fram för allt dom som är lite längre än mig kan böja huvudet lite för långt fram vilket betyder att jag måste böja mitt bakåt å dettta leder till att man spänner nacken och ryggen. En teori vet inte om det var så. Vilket fall som helst var det bara att gå hem i pausen och lägga sig. Johann kom å såg till mig när dom kom hem å jag tror jag var mer död än levenade då... Vaknade på fredan och hade fortfarande ont. Ringde Malin som är massör och hörde om hon kunde göra en insatts. Å det gjorde hon. hon berättade att det var ofta killarna som gnällde mest när som fick massage så jag tänkte att nu skall jag inte gnälla fast aj, aj, aj va ont det gjorde samtidigt som det var väldigt skönt.
Kvällen kom och det blev taco med gänget. Kände mig lite stel i ryggen fast inte värre än att jag skulle dansa. Å dansen gick ganska bra. Lyckades att undvika killarna som lutar huvude framåt. Det blev många danser med Peter. Går bara att beskriva som underbart. Hittade äntligen Danile med västen. Kvällen blev fulländad! Fick två danser med Johann på tok för lite fast vi ses ju på tisdag så jag får vell försöka överleva...


Peter och JagDaniel med västen (utan väst) och Johann

Fredagen bjöd även på lite förrtidigt födelsedagskalas hos Odd och Eva. Mumsig tårta och en himmla massa goa kramar. Odd får helt klart titeln dagen kram!


Odd och JennicaEva

Sen var det den där dansförälskelsen. Det har hänt förut och och det kommer förmodligen att hända igen. I vissa fall försvinner känslan så fort man släpper taget om varandra och musiken tystnar. I andra fall ettsar sig känslan fast och är på tok omöjlig att bli av med. Kanske kan det till och med bli en djupare känsla även utanför dansens underbara värd. Vad är det då som gör att man bli dansförälskad? Egentligen är det vell kanske inte så konstigt. Man har underbar musik att lyssna på vilket i det flesta fall påverkar människor gott. Sen kramar man sig fast i en famn på ett sätt som för dom som inte dansar förmodligen är helt obegripligt. Du är intim med en människa på ett sätt som nästan är i klass med att älska med sin käraste. Två kroppar bli ett med musiken och allt som är omkring än bara försvinner...
Nu är det självklart inte så här i varje dans. Fast då och då hittar man dom där pärlorna som gör att man inte kan bli annat än förälskad! Är det sen en dansförälskelse eller något ännu djupare det är frågan de....

Nu har jag vädrat ur min lägenhet så jag kan sova. Här var säkert 35 grader när jag kom hem...

// Caroline