Fjärde dagen på Öland!

2009-06-30, 15:19:02 / Kategori: Allmänt
En lugn och skön dag idag. Lite mulet fast ändå varmt och skönt. Sitter hos underbara Jennica och Johann och myser. Så otroligt skönt att vara här och bara va!

Igår var det soligt, varmt och skönt! Jag, johann, Jennica, Camilla och Helena drog in till Borgholm vid middag. Strosade runt lite och kollade i alla möjliga affär. Kändes lite som när man är utomlands och går i alla butiker som ligger utmed turist stråken. Samma krimskrams i alla butiker. En jätte fin klänning till Jennica, keps, badbyxor och solbrillor till Johann. Handlade lite gott kött på väg hem i Köpingsvik. Väl hemma var alla lagom trötta å goa. Jag och Johann hamnade på luftmadrassen och utbytte kroppsvätskor (svett). Jennica, Ola och Josse satt vid datorn och tittatde på lite kort.
Till kvällsmat  blev det fantastiskt gott kött med potatissallade och grönsaker.

Tiden går fort när man har kul. Helt plötsligt var klockan åtta. En timme kvar till dans och vi borde verkligen duscha. vi kom några minuter sena till dansen fast eftersom det var nonstop så spelade det inte så stor roll vi skulle bli trötta ändå...
Kindbergs och Casanovas bjöd upp till dans och det gjorde de bra. Tror aldrig jag har dansat till Kindergs innan och det är vell förmodligen inget band jag skulle åka till. Fast det funkar. Casanovas är ju Casanovas å det kommer vell förmodligen alltid vara något väldigt speciellt.
Fick många härliga danser. Johan underbart som vanligt. Ola ja man blir bara glad helt enkelt. Henrik mums, mums, mums vilken going. Fredrik vilken kille. Å Hasse bara mys, mys, mys. Dansade med två nya. En som jag fick fantastiska foxar med och Bengan från Kristianstad. Vilken kille, fattar inte var han fick all energi ifrån!


Här kommer äntligen lite bilder. Bättre fart på bredbandet hos Johann och Jennica!Emilia gör ett snyggt turist kort utanför lunch stoppet i Nybro!
Johann försöker sy i en knapp i sina byxor!
Oskar, Elin Johan, Tova och jag på maskeraddansen!
Tova är med och gör raketen!
En Halmstadtjej...Snygga ben =)
Trevligt, trevligtMina favoriter! Fruktansvärt att en kille kan vara bättre på att vara tjej än en själv...Prisutdelning
Jag!
Johann försöker hjälpa mig och nåla fast min klänning. Tror det är de han gör nu i alla fall!

Jag och underbara Jennica myser i skuggan...


Ikväll blir det dans till Perikles. Johann filar fötterna på Jennica och Jennica lägger upp bilder på FB. Det är skönt att vara här helt enkelt!

// Caroline

Öland dag två!

2009-06-28, 17:15:38 / Kategori: Allmänt
Ja andra dagen här på Öland har nu kommit halvvägs! Vädret är helt fantastisk och det är bikini, handduk i gräset, sprite med baccardirazz, goda vänner och helt enkelt allmänt skönt!

Gårdagens dans var otrolig. Nonstop med Expanders och Shake från 21.00-02.00. Kan inte säga hur många danser jag satt fast jag tror nästan jag kan räkna dem på en hand. Många gamla bekantskaper men även tre nya. Oskar Silvhorn! Johanns underbara son som bara var helt fantastisk på att dansa. Hoppas vi ses fler gånger! Sen har vi underbara Hans även detta en bekantskap jag fått genom Johann och Jennica.  Hans är min nya fox kung. Har man väl hamnat i den famnen vill man inte släppa taget. Hoppas på att få träffa både han och Ingegärd många fler gånger. Sen har vi Fredrik har tänkt så länga att han måste jag dansa med. Å äntligen fick jag tag på han. Underbart är vell ett bra ord att beskriva det med!

Dagen har bestått av sömn fram till tio. Borde kanske varit längre med tanke på att jag inte la mig förän fyra. Frukost blev dett i alla fall. Lite diskning efter det! Nästan så att det var roligt att diska. Träffade två killar som inte riktigt hade kläm på det där. Dom på stod att hemma på dom stora godesen så hade man en piga som gjorde sådant. Jag gick mest runt och log, avslöjade inte min identitet!
Nu i eftermiddag har vi varit hos Johann och Jennica med fam. en sväng. Sen gick vi på maskerad dansen och tittade. Oj va kul det var!

Ikväll blir det dans till Blender. Kan vell inte bli så mycket annat än en kanon kväll!

Bilderna vill inte riktigt laddas upp så det får bli ett senare projekt!

Ikväll blir det grönt linne med bar rygg!

//Caroline

Premiär på Öland!

2009-06-27, 17:30:24 / Kategori: Allmänt
Japp nu har jag anlänt till Öland! Solen skiner och allt känns underbart. Semester känslan börjar helt enkelt infinna sig!
Dansen börjar klockan nio. Shake och Expanders står för musiken vilket tyder på att det kommer bli en höjdar kväll!
Nu bär det iväg...

2009-06-26, 17:13:12 / Kategori: Allmänt
Ja nu är det mesta fixat jag skall bara byta om sen är jag redo för fest! Ikväll blir det 30-års fest för Micke Ingemarsson. Hoppas på en underbart trevlig kväll i goda vänner lag. Vädret är fantastiskt så förutästtningarna finns helt klart för en underbar kväll.

Bilen är packad. Sover hos Cilla och Gustav inatt och sen bär det iväg från Halmstad imorgon klockan nio med Emilia som sällskap och målet är ÖLAND!!!!!!! Sen är det dans, dans, dans ,dans, dans, dans, dans och förmodligen lite till DANS i en hel vecka!!!!


Han är död.

2009-06-26, 09:44:24 / Kategori: Allmänt
Ja Michael Jackson är död. han avled inatt på sjukhus av ett hjärtstillestånd. Känns konstigt att detta musikgeni, underbarn och en av världens största popartister är borta. Köpte The Essential Michael Jackson på Ge-Kås förra torsdagen och den har gått varm sen dess...

 

Så bra...

2009-06-25, 21:21:07 / Kategori: Allmänt
För att inte kunna svenska nått vidare så är det här grymt. Hoppas dom körd den på Öland!
Borgeby fältdagar!

2009-06-25, 21:04:11 / Kategori: Allmänt
Började jobba 05.00 i morse. En smått kaotisk morgon. Vi fick hem vår 22 nyinköppta kor från Örebro igår kväll. Å dessa har stått uppbundna innan å då komma in på ett dels helt nytt ställe sen gå löst med alla andra, äta kraftfoder i en konstig station som skrammlar och lever och dessutom stå på rad i en trång mjölkgrop och bli mjölkad ja då blir det helt enkelt lite väl mycket på en och samma gång för en ko. Detta innebär mycket lös skit åt alla håll och kanter och jag vägrar gå dit du vill syndromet. En och annan spark kan inträffa också. Jag lyckades få en rakt i vänster bröst. Tur att det är äkta vara, annars hade det nog blivit punktering istället dämpade det sparken. Mjölkade blev de i alla fall och frukosten avnjöts på alltanen i morgonsolen!Sen bar det iväg till Borgeby Fältdagar. Det är en utställning med maskiner, växtodlingsförsök och demonstrationer av alla de slag. Är alltid kul å åka iväg och se det nyaste inom branchen och träffa folk. Sen hur folk kan åka från ja inprincip hela landet dit det förstår jag inte riktigt. Tror detta är den ända utställningan av detta slaget och storleken som finns i Sverige och tydligen är den ganska känd i andra länder också. 
Vi var hemma vid halv fyra å då gick jag på semester. Är ledig till den 6 Juli nu. Skall bli rätt skönt. Sen får vi se vad som händer. Borde få reda på om jag kommer in på skolan snart...

Får vell fortsätta packa inför Öland. På lördag klockan nio rullar vi från Halmstad!


// Caroline

Obotligt positiv...

2009-06-24, 21:17:54 / Kategori: Allmänt
Trodde jag i alla fall.

Dagen började så otroligt bra. Vaknade 07.45 inte allt för trött trotts gårdagens dans. Antar att man klara det mesta bara man får uppleva dansberusningen och med den färsk i minnet så går allt lätt.
Tog cykeln till jobbet i det helt fantastiska vädret med ett tvätt lass på pakethållaren. Ingen tvätt tid som passade i veckan så då får man tvätta på jobbet istället...Tänk att man till och med kan bli lycklig av att hänga tvätt!


Vi han inte riktigt klart med gräset igår för att jag tvunget skulle åka å dansa! Så dagen började med å köra hem dom två sista lassen. Har varit jätte kul å köra fast det känns ganska skönt att det är klart för den här gången och att det har gått så himla bra. Lagom när jag satt mig i traktorn så började den trevliga programpunkten sms önskningen på P4 Halland. Å där i mitt lilla lyckorus som infann sig så tänke jag att jag måste önska en låt. Satt där i traktorn å hoppades och hoppades och hoppades å så kom dom till sista låten som enligt programledaren var den bästa å jag kan ju inte annat än hålla med!

HUNGRY HEART

Leendet gick nu från kind till kind och jag gick mest runt och mös. Vi var å hämta en kviga som kalvat på betet. Kalvarna blir så otroligt fina när dom fötts ute dock inte alltid så lätt att få tag på dem. Håkan gjorde en snygg sprinter start med en målvacktsräddning som avslutning! Sen packade vi klart det sista i silon.Efter en god middag tog jag middagsluren på gräsmattan i solen!
Ja hittils har ju allt enbart varit underbart fast precis innan jag skulle sticka hem så gick musten bara ur mig totalt. Vet inte vad som hände. Konstigt att humöret kan ändras så fort utan någon som helst anledning egentligen. Har fått mat i magen nu och tittat på reprisen av Allsång på Skansen. Känns bättre helt enkelt!

Imorgon är det sista dagen på jobbet innan en veckas skall bli skönt tror jag. Hoppas det fina vädret håller i sig!

Morgon...

2009-06-24, 08:10:37 / Kategori: Allmänt
Hade varit skönt å sova längre.

Gräste in princip avklarat. Skall bara täckas också. Ut över det så stod djurhämtning på schemat idag. Kommer en rapportikväll!

// Caroline

Utsövd...

2009-06-23, 07:21:30 / Kategori: Allmänt
Någorlunda i alla fall. Frukost till lilla magen. Helt klart en förutsättning för att jag skall fungera. Jag bli inte nådig när jag inte får mat i magen.
Skalll hämta min underbara klänning om en liten stund och vattna blommorna innan jag åker. Sen är jag redo för en lång dag på jobbet!


// Caroline

Gräs i stora lass!

2009-06-22, 23:28:15 / Kategori: Allmänt

Ja då var andra skörden i full gång. 31 dagar sedan första skörden. Märkligt hur saker och ting kan växa så fort.
Började jobba klockan tolv idag. Eller rättare sagt vi började med å äta på jobbet klockan tolv. Ett var vi i gång med hackande. Håkan körde första lasset och sen fick jag ta över. Å vad händer det första det gör? Jo krånglar... Håkan kom som ett skott medd bilen löste problemet och åkte igen. Jag han bara starta igen innan nästa problem dök upp. Bara till att ringa igen. La på luren å grät en skvätt medans jag väntade. Hatar krångel.
Problemet löst och oj va bra det gick sen. 16 lass mellan tre och halv elva. Jag är nöjd!Min vän just nu! Valtra T 160 med JF hack och 40 kubiks metsjö kärra
Imorgon skall jag hämta min klänning 08.00 hos Sofie och sen direkt till jobbet. Hur länge det blir körning imorgon det vet jag inte. Vi märker det helt enkelt. Tråkigt å kanske missa Blender på Västerhagen fast dom är ju på Öland nästa vecka så jag skall nog överleva.

Hörde en grymt bra låt när jag körde sista lasset. Tänker på Sofie och Askvägen. Det var tider de!

Godnatt!

Provmjölkning

2009-06-21, 20:18:22 / Kategori: Allmänt
I eftermiddag har vi provmjölkat på jobbet. Detta gör vi en gång i månaden för å sen kunna använda resultatet när vi räknar ut hur mycket foder varje ko skall ha.
Man tar ett litet mjölk prov från varje ko. Sen skickas det iväg till ett labb. Några dagar efter kommer resultatet tillbaka. Då får man reda på hur mycket varje ko mjölkat den senaste månaden, portein och fetthalt vilket sen reglerar priset vi får på den mjölk vi säljer och till sist celltalet vilket är en siffra som visar hur kon mår i juvret. För högt celltal ger avdrag på mjölkpriset.Så här ser mjölkmaskinen ut
I den lilla burken med blått lock samlas mjölk under mjölkningen när vi provmjölkar. Av denna mjölken tar vi sen provet.
Här i läggs varje prov sen. En kopp per ko. Idag var det 116 mjölkande.


Idag har vi huggt gräset så imorgon vid middag börjar vi hacka. Beräknar vara klara på onsdag kväll!
Gräsklippare modell större! Den slår tio hektar i timmen vilket är 20 allsvenska fotbollsplaner för den som inte vet!

// Caroline

Sommarsolståndet...

2009-06-21, 09:08:02 / Kategori: AllmäntJa idag är det den längsta dagen och den kortaste natten på hela året. Detta innebär att imorgon börjar det bli mörkare igen. Fy vill inte ens tänka dessa tankar...

Nu skall jag snöra på löparskorna. Försökte få in musiken på Joakims skiva i min mobil men det gick inte...

// Caroline

Tiden går...

2009-06-20, 20:03:19 / Kategori: Allmänt

Ibland kan jag sitta å tänka att vissa dagar och datum kommer alltid att kommas ihåg. Som igår 19 juni hade jag var på jobbet i tre år. 19 juni kommer jag förmodligen alltid tänka tillbaka på 19 juni 2006 när jag började mitt första riktiga heltidsjobb.
Samma sak var det igår när jag satt och band min midsommarkrans så tänkte jag tillbaka på året innan när jag och världens sötaste satt där vid samma bord och hjälptes åt att binda våra kransar och hur vi sen dansade runt midsommar ostängen i Mellbystrand och sjöng barnlåtar som jag aldrig hade hört. Insåg att jag börjar bli gammal då.
Sen igår kväll när regnet öste ner så tänkte jag tillbaka på midsommar 2007 när det kom 101 millimeter från tidigt på morgonen fram till middags och hur vi grillade på engångsgrillar under paraply i Olofsbo.  
Högtider kommer förmodligen alltid att vara lättare att minnas och titta tillbaka på. Fast jag tror det är så att ju äldre man blir desto mer datum och dagar kommer man minnas och titta tillbaka på... Tror det är ett tecken på att man är vuxen. Å det känns skönt att kunna se tillbaka på livet å minnas och tänka hjälp vad tiden går.

// Caroline


Glädjande/fruktansvärt....

2009-06-20, 19:11:19 / Kategori: Allmänt
Inte än enda rattonyckter person har polisen hittat i Halmstad idag. Det är en enormt glädjande nyhet när man vet hur många som drack igår. Hoppas verkligen att det inte är så att de som druckigt och kört bil idag lyckats undvika polisen. Att köra med alkohol i kroppen är verkligen nått av det värsta man kan göra. Tänk på att n inte är ensamma där ute...

Nästa nyhet i tidningen var en man knivskars till döds vid ett större bråk i Köpingsvik på Öland. Så fruktansvärt. Att inte folk kan låta bli alkoholen om dom inte kan hantera det. Sen finns det ingen anledning i världen att gå runt med kniv på sig mitt i natten på midsommarafton.
Det är till Köpingsvik jag skall näta vecka å dansa. Hoppas verkligen att det inte är så stökigt där då som det verkar varit denna helgen. Skulle så vara har jag ingen lust alls att vara där...

// Caroline

Dagen efter midsommarafton...

2009-06-20, 12:56:53 / Kategori: Allmänt

också kallat midsommardagen! Jag hade precis skrivit ett långt inlägg om min något hektiska gårdagen. Men så får min dator ett av sina idiostiska rycka och raderar nästan allt jag skrivit.  Blir galen. Någon som är bra på datorer? För min behöver nog lite hjälp...

Orkar inte skriva om allt igen så nu får det bli kortfattat och talande med bilder istället.

Hade fullt upp igår och inte en chans att sätta mig här å skriva. Jobbet kallade som vanligt även fast det var midsommarafton. Jordgubbar och grädde till frukost känns som att det gjorde värt det att gå upp den morgonen. Att sen blir bjuden på lunch på jobbet gör ju knappast det jobbigare att jobba. Sen firade vi 3-årsdag på jobbet igår också. Tre år tillsammans jag och mina arbetsgivare. En stor dag som absolut kräver tårta! 

Hallontårta med maräng!På kvällen var jag bjuden till Kim och Jenny på deras alltid lika trevliga tillställningar! Vi var nio personer med det den gemensamma nämmnaren "danstokar" vilket också visade sig senare när det blrv spontan dans på vardagsrumms golvet till reggaemusik! Sen provade vi twister vilket jag aldrig hade gjort. Å jag var ganska duktig eller var det nybörjartur eller kanske till och med fult spel.... Tror vi alla var av ungefär samma skrot och korn.Hasse och Per i en Twiter kamp!
Underbara Lise-Lott, Per och Ditte


Joakim kom med en underbar present till oss alla. En egen bränd cd-skiva med namnet Öland 2009. Vilken lysande idé! Tack ännu en gång!  Det är bara en vecka kvar till Öland nu!!!!

Nej nu är det snart tid för jobbet igen. Är ensam i eftermiddag så det blir fullt upp...

// Caroline


Midsommarafton!

2009-06-20, 01:18:28 / Kategori: Allmänt
Det har varit en lång dag med jobb, 3-års kalas, massor av mat och goda vänner. Måste sova nu. Kommer en rapport när jag ät utvilad... Glad madsommar!

Lång dag!

2009-06-18, 21:27:39 / Kategori: Allmänt
Stratade i Falkenberg klockan elva på Hårknuten. Taggade till tusen för att idag lyckas få igenom min vilja... Å jag lyckades! Kan undra om folk kommer å känna igen mig...

Sen bar det iväg till Ullared och Ge-Kås! Tror det var nästan ett år sedan jag var där. Å det märktes för det blev fruktansvärt dyrt. Men men jag behöver inte köpa tvål, schampo och tandkräm på ett bra tag.

Känns som en riktigt lyckad dag! Skall diska lite nu. Sen är det sängen som gäller. Jobba imorgon!

//Caroline

Idag trillar regnet över Halmstad...

2009-06-18, 09:56:36 / Kategori: Allmänt
Fast igår var det i alla fall något som liknade nått vi kan kalla sommar!

U-21 EM pågår i sverige och matcher spelas bland annat i Halmstad. Detta rör inte mig speciellt mycket eftersom jag inte är överdrivet intresserad av fotboll. Fast vissa bra saker drar det med sig som lite extra festligheter i stan.
Igår bjöd Sannex upp till dans på Stora torg. Eller man kunde dansa om man ville. Tror det var ett par som var upp under den timmen jag var där. Fast det var liksom skönt å bara sitta där på gräset (konstgräset) och njuta av lite musik och trevliga vänner hittade nämligen Jenny, Emilia och Maria...


Efter dansen var det tid för den efterlängtade kvällsmaten hos Lizette. Utbildad kock som hon är så kan det ju inte annat än att bli super gott när man kommer dit. Så var det också denna gången! Öppnar dörren och känner en underbar doft från balkongen. Grillat! Till det serverades en helt underbar potatissallad med morötter och sparris och sen en underbart god sallad och mangosalsa. Lizette är fantastisk helt enkelt.  Å precis när jag inte trodde det kunde bli bättre så kommer hon in med den mest underbara morotskaka jag någonsin ätit!


När vi hade smällt maten lite så tog vi en promenad och skulle plocka blommor till midsommar. Så mycket blommor till midsommar blev det inte plockat fast kul hade vi!
Erika, Sofie, Tomas och Lizette

Sofie och ett av hennes underbara trick!


Idag blir det först frisören i Falkenberg. Skall ta på mig stridsutrustningen för å få min vilja igenom. Vi är inte riktigt överens jag och Jessica. Sen drar jag kosan mot Ullared och Ge-Kås var fruktansvärt längesedan jag var där...

//Caroline

Kvällsmat hos Lizette!

2009-06-17, 17:29:52 / Kategori: Allmänt

Grey´s Anatomy är slut för säsnongen men äta måste man ju göra ändå... Skall få prova min klänning ikväll också!


Ord, känslor, dans...

2009-06-17, 11:57:20 / Kategori: Allmänt
Vad gör man när det är svårt att sätta ord på saker? Att sätt ord på saker i tal kan för mig vara jätte svårt. Det har vissa i min närhet tyvärr fått erfara... Att sätta ord på saker på ett papper kan ibland vara lättare. Fast försöka få ner känslor på ett papper är inte helt enkelt. Å det har varit mycket känslor den sista tiden. Vissa får mig att le, nån får tårarna att rinna, någon gör mig arg och besviken, nån får kroppen att känna saker som jag trodde var omöjligt, andra får mig att bli som en ostopplig duracellkanin. Åt vissa glädjs jag, andra gör mig avundsjuk och vissa får mig att känna mig trygg. Allt detta upplever jag på grund av känslor... Fast den jobbigaste känslan är nog ändå ensamheten...

Dansen igår var på många sätt underbar. Dansade inte med jäte många fast dom jag dansade med skulle jag kunnat tillbringa längre tid med. Expanders bjöd en underbar musikalisk underhållning. Deras rockiga/blues ton tilltalar mig enormt. Älskar gunget, att dom bjuder på sig på scenen och deras repertoar som dom är ensmma om. Nonstop med dem och Shake på Öland kommer bli underbart!

//Caroline

Västerhagen ikväll!

2009-06-16, 19:17:00 / Kategori: Allmänt

Ikväll stårFör dansen


Hoppas på en rolig kväll. Förutsättningarna finns helt klart bara hoppas humöret hänger med...                                               

//Caroline                                                                                                                                                                                                        

Beast Of Burden

2009-06-16, 12:45:59 / Kategori: Allmänt
En fantastisk låt!


 
Orginalet


 


 
  
Min favorit

//Caroline

FRÖKEN SVÅR!

2009-06-16, 12:33:57 / Kategori: Allmänt
Är två av mina närmaste vänner Sofie och Lizettes egna klädmärke.
har idag lagt in en beställning på en helt underbar klänning! http://royforpresident.blogspot.com/search/label/Tjej
Min klänning skall vara starkt rosa och ha en del av Hungry Heart med Bruce Springsteen på bandet!

Everybody needs a place to rest
Everybody wants to have a home
Dont make no difference what nobody says
Aint nobody like to be alone

Everybodys got a hungry heart
Everybodys got a hungry heart
Lay down your money and you play your part
Everybodys got a hungry heart

Dagens namnsdagsbarn...

2009-06-16, 10:42:16 / Kategori: Allmänt

831 Axelina
Gårdagen...

2009-06-16, 10:37:26 / Kategori: Allmänt
Gårdagen blev som jag trodde. De första leverenserna av plansilon anlände och schaktning som är första förberedelsen är i full gång. Jag körde inhyrd lastmaskin L90 och Håkan körde vår egna teleskoplastare. Jag tror jag gjorde ett dåligt val. Lastmaskinen är inte direkt av det nyare slaget. Det var allt eller inget som gällde. I och för sig lite likt mig!75 armeringsmattor som skall läggas ut innan vi kan gjuta
Några av väggarna som skall bilda själva plansilosarn
Såhär kommer dom se ut när dom är klara 8 meter breda och 30 meter långa gånger 2 st
Innan vi hade schaktat....
Min ovän för dagen
Färdig schakatat


//Caroline

Ny vecka...

2009-06-15, 08:19:35 / Kategori: Allmänt
nya möjligheter!
Om en liten stund bär det iväg till jobbet. Tror det är tid för å starta ännu ett litet bygge. Två plansilofack (matlådor med gräs till korna) skall gjutas och jag tror det är tid för att börja schakta för det idag. Sen är det ju födelsedag på jobbet idag också så lite tid för tårta får vi nog allt ta oss.

Håkan "chefen/extra pappa" Lindh fyller 47 år idag!


//Caroline

Lycka!

2009-06-14, 19:50:32 / Kategori: Allmänt
Snart kan jag äta mina egna jordgubbar på balkongen!
Eftermiddagstur på cykeln!

2009-06-14, 16:02:56 / Kategori: Allmänt

Hade det inte blåst så mycket så hade man kunnat ligga och steka på stranden! Istället snördade jag på mig löparskorna och tog cykeln till Grötvik. Kan vara trevligt å byta utsikt under sina motionspass. Blev inte jätte mycket till motion, väl där ute så lockade dom sköna klipporna väldigt mycket...//Caroline

Sen frukost på balkongen...

2009-06-14, 11:53:45 / Kategori: Allmänt
Solen skiner på sitt allra finaste vis över Halmstad!
Bröllopsduellen!

2009-06-13, 20:45:32 / Kategori: Allmänt

En film helt i min smak. Romantiskt dravell. Okomplicerad historia. Lite romantik, bråk, skratt och givetvis ett lyckligt slut som man ungefär efter tio minuter in i filmen redan vet hur det kommer sluta...//Caroline

Trött, svett och lycklig!

2009-06-13, 18:14:40 / Kategori: Allmänt

Ja det är vell ungefär det jag blir efter en löprunda! Trött och svettig är vell kanske inte så konstigt att man blir men var kommer lyckan ifrån? Att inte kunna göra något på nio år som man älskar och sen kan börja göra det igen ja då kan man inte bli annat än lycklig... Att springa var livet för mig för nio år seda fram för allt orientering på den tiden. Att kunna springa i skogen över stock å sten utan att snubbla eller vricka fötterna ut av sig är en magisk känsla. Antar att det är som med dansen som jag skrev om för några dagar sedan. Det måste upplevas, för att över huvudtaget begripa vad det är för magiskt med att springa runt i skogen och få revor på benen, gyttja upp till knäna, vada genom unket iskallt mossvatten och sen avsluta det med att dusch utomhus i mitten av april. Har man riktigt otur så ligger snön kvar också.
Orienteringen ligger fortfarande på hyllan så för tillfället är det jag löparskorna och stigarna i Halmstads omnejd som gäller. Fast galenskapen och den smått idiotiska förälskelsen i att springa finns fortfarande kvar... 


En av alla prisutdelningar i budkavel där i stod högst upp!
Sofie (andra sträckan), Jag (sista sträckan), Elin (andra sträckan), Erika (andra sträckan) och Maria (första sträckan)


Erika och jag när vi springer ihop på vårt första o-ringen i Hässleholm 1995

//Caroline


Sovmorgon...

2009-06-13, 11:20:56 / Kategori: Allmänt
Skönt och välbehövligt!
Kan undra vad jag skall hitta på idag. Någon som har nått bra förslag?
Har en hög med disk jag skall ta mig an, ingen som har lust å hjälpa till?

//Caroline

STUDENT!

2009-06-12, 23:41:52 / Kategori: Allmänt
Ja idag har lillebror Fredrik och kusin kalle tagit studenten. Var med på utspringet vid skolan 12.45. Det ösregnade och var paraplyer precis över allt vilket innebar att man såg ingenting och att det var med fara för livet när folk skulle klämma paraplyet mellan  kinden och axeln samtidigt som dom skulle hänga på en ros på en lagom yr student...

Snäll som man är så mjölkade jag lite kor i eftermiddag också. Alexander en av sönerna på jobbet tog också studenten så då får man ställa upp med lite extra hjälp.

Lite bilder från dagen...


Pappa Göran och mamma Gunilla. Vet inte om dom sjunger eller vad dom håller på med...

,
Henning, Niklas, Fredrik och Calle


Calle och Fredrik


Mums!


Calle och Fredrik

Nej nu skall jag sova. Lät som att jag kanske skulle vara taxi nån gång i natt eller på morgonen...

//Caroline

Lillebror är inte så lite längre...

2009-06-12, 11:11:03 / Kategori: Allmänt

Om lite mindre än två timmar springer lillebror ut och tar studenten. Han har nu gjort tre år på kattegatt gymansiet i Halmstad med inricktning möbelsnickare. Sommar jobbet väntar på måndag och jag tror han kommer ha en lysande framtid framför sig...

Önskar vi kunde haft vädergudarna med oss bara. Regnet verkligen öser ner och ha så gjort hela dagen. Men, men det är inte mycket att göra åt...

Nu skall jag sticka till stan. Inhandla regnponcho till Fredrik och paraply till mamma och pappa. Sen skall jag försöka hinna få något i magen också.Fredrik "lillebror" Persson

//Caroline


Galgberget...

2009-06-12, 08:33:42 / Kategori: Allmänt
Skall ta cykeln upp på galgberget och springa 5 km nu. Regnar ut fast ingen har vell dött av lite vatten...

Fullt upp idag!

2009-06-11, 21:42:47 / Kategori: Allmänt
Har inte hunnit sitta någonting vid datorn idag.
Skulle egentligen jobba 05.00-15.00 fast blev istället 05.00-16.30. Å det är vell inga problem. Student imorgon på jobbet så självklart ställer man upp när det är mycket å pyssla med.
Jag och har fixat i verkstan hela dagen. Ett avlastarbord som behövs till andra skörden måste fixas vi kom vell en bit på vägen fast det känns som det är väldigt mycket kvar...

Igår började det rivas ordentligt på bygget...Färdiga resultatet. Här skall sen bli två stora portar och plast för å få ljusinsläpp där det är röd panel idag.

Väl hemma från jobbet tog jag löparskorna och gav mig iväg ut i regnet. Finns inget skönare än när man kommer hem sen efter en löptur och är sådär riktigt trött och skön i kroppen. Ett varmt bad och sen krypa ner i soffa. SKÖNT!

//Caroline

Säsongsavslutning...

2009-06-10, 16:46:42 / Kategori: Allmänt


Ja ikväll är det sista avsnittet för den här säsongen på Grey´s Anatomy. Kommer bli en lång väntan i sommar. Avsnittet kommer att avslutas med mängder av frågor fast inga svar... Hmm låter skrämande likt något annat. Livet kanske...

Jag står för middagsbjudningen ikväll! Veronikas kycklinggryta. Kycklingfilé med massa goda kryddor och persikohalvor till detta serveras klyftpotatis och sallad. Å har vi tur kan vi nog lyckas få fram lite efterätt också!

Morgonens shoping tur var lyckad fast dyr fast ändå hälften så dyr som den kunde vara så jag får vell vara nöjd! Underbar stund med favvotjejen blev det i alla fall...

//Caroline

REA, REA, REA!

2009-06-10, 08:56:06 / Kategori: AllmäntSkulle nog behövt ligga kvar i sängen lite längre. Men MQ:s rea för vipkunder börjar idag klockan 08.00 så då är det bara att ställa klockan hoppa ur sängen och se glad ut. 50 % på stora delar av sortimentet går ju liksom inte missa. Skall möta Frida i stan 09.15 så det är bäst å skynda. Önska mig lycka i shoping yran....Min underbara Frida!

Du gjorde min kväll!

2009-06-10, 01:06:34 / Kategori: Allmänt
Hemma i sängen igen efter en helt underbar kväll på Västerhagen. Regnet föll och det var kallt, men vad gör det när man får vara i en varm och helt underbar famn...

Västarhagen har varit tre tisdagar nu och dom har lyckats spela "låten" varje gång. Att det kan finnas en sådan hatkärlek till något det är ofattbart. Hoppas nog ändå att dom väljer en annen "låt" nästa gång. Det blir så mycket lättare då.

Hoppet om att det skulle samlas en större skar av dans vänner idag än förra tisdagen gick inte i uppfyllelse. Fast det kändes som att det inte spelade så stor roll ikväll. Mer tid för the one and only to night...

Att en människa kan få än å känna sig så speciel är magiskt. Att få vara den ända där just då är underbart. Att få tillbringa tiden i en famn som är mjuk men ändå stabil samtidigt som man rör sig till musik vars rytmer kan få vems kropp som helst att gunga fantastiskt. Det är magiskt och det måste upplevas för att övehuvudtaget förstå vad det innebär...

//Caroline

Det är livskvalité...

2009-06-09, 12:57:06 / Kategori: Allmänt

Att ha växter hemma.
Att se det växa och grönska på balkongen.
Att kunna gå ut och plocka egna jordgubbar å tomater.

Jag är lyckligt lottad med den livskvalitén....

//CarolineJannez i Västerhagen ikväll!

2009-06-09, 10:59:37 / Kategori: AllmäntÄntligen är det tisdag igen vilket innebär att det ÄNTLIGEN är tid för dans igen. Ikväll står Jannez för musiken. Ett trevligt band som jag tror att jag hört bara en eller två gånger. Det är tre starka killar som har lyckats orka fortsätta sen dom förlorade en av sina bästa vänner och kollegor Richard Holm i en trgisk mc-olycka sommaren 2007. Å Jörgen den fjärde bandmedlemen som började spela i Jannez efter Richards bortgång inte heller han kan ha haft en lätt situation....
Hoppas på en kanon kväll med mer folk än förra tisdagen!Imponerande insatts med ett fantastiskt resultat

2009-06-09, 09:41:25 / Kategori: Allmänt
Ja så mycket mer kan man inte säga om Gert Fylking och Robert Aschberg  resa. Ystad - Haparnada, ett steg i taget.
3 månader och 192 mil senare har dom med hjälp av svenska folket lyckats samla in 8 miljoner kroner till cancerfonden vilket är helt fantastiskt. Det är precis såhär alla kända människor borde utnyttja kändisskapet!Så kan man också se det

2009-06-08, 21:10:19 / Kategori: Allmänt
Lyssna å njut. Lite små roligt fast jag hoppas verkligen att det inte är sant...Ibland kanske man bara skall vara tyst...

2009-06-08, 20:55:48 / Kategori: Allmänt

Idag gick jag som vanligt i min egna lilla värld på jobbet med mina hörselkopor med radio i. Mina absolut bästa vänner en dag när jag är trött. Så idag satt jag i teleskoplastaren och körde runt på lite allt möjligt samtidigt som jag lyssnade på förmiddag i fyran. Ett musik program som går på förmiddagarna i P4 Halland. För å komma till hela poängen med det här inlägget. Vid tio gick dom in med ett sånt där viktigt medelande/trafik medelande. Tydligen kunde man inte ringa till 112 i hela södra Sverige det gick heller inte komma fram till polisen på 11414 eller sjukvårdsupplysningen på 1177. Å visst i dagens samhäll kan sådant hända även fast man tycker att det absolut inte borde få hända. Vilket fall som helst slutar de medelandet med å säga. Försök å ring senare. Å det är det sista jag vill höra när jag sitter med min vän som fått ett getingstick och inte kan andas eller när det brinner för fullt på jobbet är försök igen senare... Vid sådana tillfällen vill jag att någon som kan lösa situation kommer fortast möjligt. Jag vill inte ringa lite senare.
Ett annat bra exempel när man egentligen bara borde vara tyst är när strömmen går på jobbet och man ringer till Eon och skall felanmäla det. Då får man knappa in nån kod sen säger de tack för anmälan och avsluat medelandet med att säga för mer information gå ut på våran hemsida. De måste helt ha glömmt att vi precis ringde och anmälde att vi inte har någon ström...
Ibland kanske man bara skall vara tyst helt enkelt....

//Caroline


Nu har det hänt igen...

2009-06-08, 08:34:45 / Kategori: Allmänt
Mina planer gick i kras. Tanken var att jag skulle ta cykeln till jobbet för å fortsätta med min miljövänliga, hälsotrend. Vardagsmotionen är den man skall ta vara på. Den där sträckan man ändå måste förflytta sig på något sätt. Ta cykeln istället för bilen/bussen. I mitt fall tar det 25 min längre tid med cykeln än att ta bilen fast skulle jag göra samma motionspass efter jobbet så hade det tagit ännu längre tid... Det var ett litet tal om att ta cykeln/fötterna istället för bilen/bussen så åter till varför jag inte kunde ta cykeln denna morgon. Ringen en snäll chef och ber på sitt snällast måndagssätt så är det ju svårt säga nej eller ger order på sitt också ganska trevliga måndagssätt (beroende på hur man ser det) så är det ju svårt att säga nej. Tydligen skall vi riva en vägg idag på jobbet så vi behöver en betongkap som skall hämtas på hydroscan. Å eftersom det ligger i stan så är det ju ganska logiskt att jag hämtar den.

Lite bilder från vårat lilla bygge...
Vi håller på å bygga nockventilation på ett gammalt tjurstall som skall göras om till ko och kvig stallNockventilationen inifrånLite rivning före...och efter...Väggen som skall rivas idag!


//Caroline

Danssugen!

2009-06-07, 22:10:04 / Kategori: Allmänt
Får hålla mig till musik så länge...

 


 


Det blir aldrig som man tänkt sig

2009-06-07, 19:28:25 / Kategori: Allmänt
Ännu en gång inser jag det. Jag, Cilla och Gustav skulle varit på Wild West Steakhous och ätit ikväll. Cilla och Gustav var ute och titta på balen vilket drog ut på tiden så nu blir det asian cocking take away istället. Funkar det också... Fast det är inte riktigt samma sak.

Årets sommarpratare är här...

2009-06-07, 15:12:34 / Kategori: Allmänt

Juni:
20 - Ingvar kamprad, IKEAS grundare
21 - Tomas Ledin, Artist 
22 - Hanna Hellquist, Författare
23 - Helena von Zweigbergk, Kulturjournalist
24 - Alexander Stubb, Utrikesminister i Finland (Samlingspartiet)
25 - Malin Åkerman, Skådespelare
26 - Kjell Lönnå, Körledare och producent
27 - Linda Olsson, Författare
28 - Eric Bibb, Singer-songwriter och bluesartist
29 - Hans Alfredsson, Författare och regissör
30 - Sofia Jannok, Sångerska

Juli:
1 - Erika Bjerström, Journalist och europakorrespondent
2 - Joe Labero, Magiker
3 - Cecilia Frode, Skådespelare
4 - Lena Philipsson, Artist
5 - Herman Lindqvist, Författare
6 - Jonas Gahr Støre, Utrikesminister i Norge
7 - Nour El-Refai, Komiker och skådespelare
8 - Roger Wallis, Professor KTH och kompositör
9 - Malin Baryard, Hästryttare
10 - Christian Lindberg, Trombonist, dirigent och tonsättare
11 - Jonas Björkman, Tennisproffs
12 - Prinsessan Birgitta, Prinsessa och gymnastikdirektör
13 - Sara Paborn, Copywriter och debuternade författare
14 - Katerina Janouch, Sexrådgivare och författare
15 - Håkan Nilsson, Musiker (lyssnarnas sommarvärd)
16 - Ann Heberlein, Teologi doktor i etik
17 - Elizabeth Gummesson, Föreläsare och coach
18 - Kristian Luuk, Programledare och komiker
19 - Per-Olov Enquist, Författare
20 - Madeleine Westin, Tv-meteorolog, författare och kapten i försvarsmakten
21 - Johan Lindeberg, Modedesigner
22 - Lasse Berg, Författare
23 - Malin Sävstam, Civilekonom och föreläsare
24 - Krestin Hessius, Vd för tredje AP-fonden
25 - Morgan Alling, Skådespelare
26 - Ola Salo, Artist
27 -  Petra Mede, Komiker
28 - Arash Labaf, Artist
29 - Mathias Dahlgren, Stjärnkock och krögare
30 - Laleh Pourkarim, Artist, låtskrivare och skådespelare
31 - Peter Englund, Historiker och författare

Augusti:
1 - Alex Schulman, medieentreprenör och författardebutant
2 - Anders Wall, Entreprenör och finansman
3 - Sverre Sjölander, Zoolog och etolog
4 - Anne Sofie vän Otter, Sångerska
5 - Jerry Williams, Artist
6 - Johan Eliasch, Special Representative of the Prime Minister och affärsman
7 - Jörn Donner, Författare och debattör
8 - Bodil Malmsten, Författare
9 - Anders Lundin, Programledare och ordkonstnär
10 - Nahid Persson Sarvestani, dokumentärfilmare och tv-producent
11 - Owe Thörnqvist, Artist och kompositör
12 - Frida Hyvönen, Artist och låtskrivare
13 - Günter Graffenberger, Fd österikisk korrespondent
14 - Laila Bagge, Manager och låtskrivare
15 - Jan Guillou, Författare och debattör
16 - Sommar 2009 i backspegeln

I år skall jag bli en flitig lyssnare av SOMMAR I P1! MP3 med radio skall införskaffas. Så stör mig inte mellan 13.00-14.30 från den 20 juni till den 16 augusti.


21.10 lördag kväll...

2009-06-07, 12:47:38 / Kategori: Allmänt
Var jag på väg hem till Halmstad igen från mamma och pappa... Fast ibland kan planerna ändra sig väldigt snabbt. Cecilia (lillasyster) Cilla Lindh ringde precis när jag satt mig i bilen och var på väg. Jag och djuren (100 kor, två hundra och en katt) är ensama hemma kan du inte komma hit å äta popcorn och se på film. Jo självklart kan jag det vad gör man inte för sina vänner... Så istället för å vara hemma 22.00 så blev väll klockan 00.30. Vilket innebar att jag inte kom upp i tid och idag och inte ha fått gjort ett dugg av allt jag skulle gjort idag. Men, men dagen är inte slut än och någon gång kanske jag borde lära mig att livet blir ALDRIG som man tänkt sig. Denna gången var det ju något roligt som hände som jag inte hade tänkt så vad gör de... Det borde vara mer spontanitet i livet helt enkelt!Cilla en varm kväll i Egypten hösten 2008
Ett av djuren. Världens sötaste Disel!

Nej nu skall jag försöka få gjort att jag skulle göra....

Drar hemåt igen...

2009-06-06, 20:59:44 / Kategori: Allmänt
Nu tar jag bilen min och drar mot stan igen. Skönt å komma hem till lugnet och min egen säng... Imorgon skall jag nog titta på balen!

Hemma hos mor och far!

2009-06-06, 16:17:23 / Kategori: Allmänt

Händer inte jätte ofta att jag är här. Brukar vara fullt upp med annat. Mamma fyllde 49 år i tisdags så jag kännde att nu kan jag inte komma undan längre. Kom hem vid middag och stannar vell till ikväll nån gång. Vi skall grilla ikväll innan jag åker. Mums, mums!


Mitt kusin barn Felicia och mamma Gunilla!
Lite om gårdagen....
Hamnade i sängen 02.00 lagom öm och go i fötterna efter en mycket trevlig kväll. Fantastiskt kul å träffa alla som man träffar så sällan. Hade inte jätte höga förväntingar på dansen fast tycker ändå att jag blev positivt överraskad. Där var några riktiga guldkorn som gjorde danskvällen!Jag och ett av "guldkornen" Martin på Västerhagen 2008! 

Party, party, party!

2009-06-05, 16:24:40 / Kategori: Allmänt
Ikväll blir det party och förhoppningsvis lite dans även fast förväntningarna inte skall vara höga på den varan.

18.00 blir det lite återträff med vännerna från gymnasietiden. Grillning och prat hemma hos Filip är tanken. Hoppas solen kan ta å komma fram snart....
Längesedan man träffa dem nu så det skall bli super trevligt. Ingen tid jag saknar så jätte mycket längre fast det är alltid kul å träffas å se hur alla har det.

Sen bär det iväg till Långås Loge och traditonsenlig dans till Arvingarna! Som sagt ingen kväll där jag skall begära att danskvalitén är på topp men nån sväng om skall jag nog allt få....Åter till spegeln så jag hinner i tid!

Kvällspromenad...

2009-06-04, 20:34:09 / Kategori: Allmänt

Går bara inte sitta inne när det såhär fint väder så däreför förenade jag nytta med nöje. Tog promenade till stan och stadbiblioteket för å göra min plikt. För jag tycker faktiskt det är var och en svensk medborgares plikt och skyldighet att gå och rösta. Å om du nu ändå väljar att inte rösta som också är din rättighet så var tyst sen. Det går inte att klaga på något som man inte ens försöker göra något åt.... Gör som jag gå och förtidsrösta tar max två minuter och man slipper allt folk på söndag som är ute i sista minuten.

Dagen blev så mycket bättre...

2009-06-04, 18:52:29 / Kategori: Allmänt

När Roger på Rix Morgon Zoo var snäll nog att spela en av de absolut bästa låtarna som finns (enligt mig). Jag gick där på jobbet tio över sex med mina peltor (hörlurar med radio) och var allmänt trött, sovit nått fruktansvärt illa i natt. Men så vände allt dom sa artist, låt och jag slöt ögonen och njöt. Drömde mig bort till en varm, mjuk men ändå en bestämd famn å gärna ena handen i nacken... Till en såndär famn som man bara blir helt överlycklig av å hitta och absolut inte vill lämna. Det måste nog upplevas för att man skall kunna förstå. Men att bli ett med en människa på dansgolvet är magiskt!

Han spelar i Stockholm ikväll. Lyssna å njuten på Bossen själv....
Grey´s Anatomy!

2009-06-03, 17:29:15 / Kategori: Allmänt


Skall snart sticka till Erika. Hon står för Grey´s myset ikväll. Vi träffas några barndomsvänner varje onsdag och tittar på grey´s och äter god mat tillsammans. Det är smart att ha en dag bestämt att vi ses så det verkligen blir av. Alla har fullt upp på sitt håll annars så det är svårt att få tiden å räcka till.Å det finns helt klart värre saker att vila ögonen på en onsdagkväll =0)!


Imorgon är det jobbet som gäller igen. Skall bli ganska skönt å få något vettigt gjort. Blir så seg av å strosa runt här hemma.Blodgivare...

2009-06-03, 12:52:27 / Kategori: Allmänt
Det borde helt klart många, många fler bli. Det tar en halvtimme av ditt liv tre till fyra gånger om året. Inte mycket tid när man tänker på hur mycket nytta det gör... Så följ mitt råd. Anmäld dig direkt på geblod.se eller ring din närmaste blodcentral. Man känner sig helt klart nöjd efteråt. Jag har skänkt en halv liter blod till någon som kommer in efter en trafikolycka, kanske till en planerad operation eller kanske till ett cancersjukt barn. Som tack för hjälpen får man 30 kr (summan är beroende på hur långt ifrån man bor) dessa lämnade jag i en insamlingsbössa till cancerfonden. Det är en liten gärning i mitt liv men som kan vara till mycket stor betydelse i någon annans liv.

Så lyd mitt råd bli BLODGIVARE


Vilka få ge blod?

Om du är mellan 18 och 60 år, frisk och väger minst 50 kilo är chansen stor att du kan bli blodgivare.


Hemma igen!

2009-06-03, 00:29:58 / Kategori: Allmänt
Då var danskvällen avslutad och jag är hemma i tryggt förvar igen. Fick sällskap av Kim i bilen dit vilket alltid i trevligt. Jenny var tyvärr hemma. Hade tydeligen skett en liten kniv incedent där igår också....

Casanovas bjöd på en mycket bra kväll vad det gäller musiken. Sen var det tyvärr inte jätte många känningar vilket var tråkigt. Detta kunde man ju se som ett ypperligt tillfälle att dansa med nya människor. Fick tag på två och det får vell ses som lyckat för å vara mig. Så betyget för kvällen är vell OK fast inte så mycket mer. Kan vara skönt att lyssna och ha tid för eftertanke när man är ute också. Så betyget  för kvällen blev vell OK. Nya tag nästa vecka.

Nu blir det sängen nästa. Får inte sova förlänge imorgon....

God natt

Västerhagen ikväll!

2009-06-02, 13:19:04 / Kategori: AllmäntIkväll blir det dans till Casanovas i Västhagen. Ett  av de bästa banden man kan dansa till tycker jag! Brukar var fullt ös så ännu en gång blir det en prövning för det där som brukar kallas kondition. Bara hoppas att humöret håller sig på topp också. Dans och musik är förknippat med känslor, minnen och intryck så är det bara...

Skall sticka å hjälpa lillebror med en hylla han gjort i skolan om en stund. Tydligen skulle den få bo här hos mig ett tag. Var gör man inte för bror sin!!!
Kusin min går i väntanstider! Fick reda på det igår. Skall bli spännande. Blir man skåning till hösten så har man förhoppningvis möjlighet att träffa dem lite oftar.
 
Nej nu får jag fortsätta steka. Skall bli en pipparkaka

Steker...

2009-06-02, 10:40:37 / Kategori: Allmänt
Ligger på balkongen och bara suger i mig av värmen och solen....  Ledig idag. Bra inplanerat helt enkelt!

Vilken dag!

2009-06-01, 21:48:44 / Kategori: Allmänt
Den började bra 04.30 med att vakna på helt rätt sida. Inte alla dagar detta sker.
Anlände till jobbet 05.00 och började pyssla med det vanliga. Samla ihop korna för mjölkning, fixa fram mat till dem och se till så dom små (kalvarna) hade det bra. Tog den vanliga vägen runt hagen där de höggravida damerna går. Å där hitta jag 1845 Nytta och hennes tolv timmar gammla kalv 2059 Nytta (kvigkalvarna ärver mammas namn) Nu tänkte jag att jag skulle lägga upp en bild här men trög som jag är och ingen data suport i närheten så får vi helt enkelt klara oss utan de så länge... Söta var dom i alla fall!
Morgonen fortsatte med frukost på altanen. Underbart!
Resten av dagen var det lite rivning på vårat nya byggprojekt på jobbet. Fantastiskt skönt att få en kofot i handen och sen bara gå loss totalt. 
Slutade jobbet klockan 14.00. Tog bilen fort hem och slängde mig i duchen. Sen var det äntligen dax för en efterlängtad heldag och kväll med Frida. God mat och gott vin var planen. Å det började bra. Vi handlade... Rostad potatissallad med sparris, rädisor och salladslök och till det tänkte vi servera färskost fylld bacon lindad kycklingfilé. Vi kom och började fixa å allt gick väldigt bra tills vi kom till salladen och den underbart goda grönsaken avokado. Jag hörde bara ett skrik sen var det blod precis över allt. Finger skadad med vass kniv tänkte jag. Fram med kökshanduken och packa in Frida fort som sjutton i bilen. Iväg till akuten med en väldig fart. Vi kom in direkt så någon kunde titta på det om än att det inte gick fort. Å det såg nog mycket värre ut än var det var. En djupt snitt blev det fast inga skador på fingret i övrigt. Med bedövning och sju stygn så var krisen över.
Hem igen och torka upp blodbadet i köket, fixa klart maten denna gången utan avokado...

Känns skönt att jag behöll lugnet. Vet knappt om jag varit med om en sådan här situation innan. Allt gick ju bra tillslut och det känns otroligt skönt!

Nu skall jag vattna blommorna på balkongen sen är det nog sängen som gäller. Ledig tisdag och onsdag nu. Skall bli otroligt skönt!

Kram till er alla