En ny vecka...

2009-11-30, 07:41:31 / Kategori: Allmänt
Helgen är över och ännu en mörk måndag har anlänt. Dagen skall fyllas av Kemi föreläsning på förmiddagen och kemilabb på eftermiddagen. Ikväll lär det bli inhandling på BC imorgon bjuder nämligen Gamlegård in till gormét middag!
Helgen har annars varit extrem lugn. Fredag blev det taco kväll på lantan. Lördagen bestod av löpning och kemi. Avslutade kvällen med en film. Söndagen var väl om möjligt ännu lugnare. Själv här på våningen. En promenad i solskenet, lite mer kemiplugg och lite sånghäftes tillverkning. Blev ännu en film igår kväll. Lite film och popcorn mys med Anna det är grejer det!
Veckan lär inte gå i helgens tecken. Om förra veckan var någorlunda lugn så lär det bli det omvända denna veckan.

// Caroline

Fredag i skåneland!

2009-11-27, 22:48:52 / Kategori: Allmänt
Fredag i skåneland!
En sån där fredag som man bara kan ha i skåneland...
Började dagen med att sova riktigt länge. Frukost i magen och lite knappande på datan snörade jag på löparskorna å tog mig en sväng runt egendomen. Ingen som hjälper mig på traven med motionen så det är bara ta tag i det själv helt enkelt. Efter denna oppfriskande tur blev det lunch och plugg med Anna och Calle. Oxiderings tal och redoxbalansering är inte min grej. Undrar när sjutton jag skall hitta min grej...
Kvällen har bestått av handling med Anna på BC och sen taco kväll på Lantan.
Hela dagen har jag varit omgiven av helt underbara människor. Jag som ofta är en ensamvarg börjar mer och mer trivas med folk omkring mig.

Imorgon skall jag försöka kämpa på med kemin. Kvällen kanske består av glitterfest annars blir det nog bara lugnt och skönt framför tven.


En fantastisk låt med på idol ikväll. Kan bara inte sluta älska den!
// Caroline

Finns hopp om det...

2009-11-25, 16:00:47 / Kategori: Allmänt
Grått, grått, grått, grått och lite gråare till det är väl beskrivningen av alnerup och skåneland förtillfället. På nått konstigt sätt finns det väl ändå lite ljus i allt det gråa...

Skall vaccinera mig i eftermiddg. Fyller bilen från gamlegård och ställer oss på rad för grissprutan. Sen bär det iväg till affären för inhandling av kvällens gormet måltid framför bonde söker fru. Räkfrossa var tanken. Mums, mums, mums!
Dagen har bestått av kemi från 08.15 till 15.30 och från att det i måndags har känts som ett rent helvete och jag inte förstått någonting tills att det idag ändå hittade något som i alla fall liknar förståelse och ett ljus i tunneln. Marie vår lärare avslutade med att berätta om en student som sagt att nått i stil med att "kemi är ungefär lika omöjligt som att vinna på en trisslott" å när man vet vem som sagt detta kan man inte annat än att gå där ifrån med ett stort leende på läpparna. Det löste sig i det fallet och det kommer med all sannolikhet göra det för mig också på ett eller annat sätt.

// Caroline

Spår för livet...

2009-11-22, 20:43:26 / Kategori: Allmänt
Helgen börjar gå mot sin ända...
Lyssnar på P4-dans med live musik från Zlips. Radio är bra man kan sitta ner, lyssna, njuta, tänka sig bort och bara reflektera över saker och ting. Sitter nog just nu mest å minns. Minns anledningen till varför jag över huvudtaget slog på radion halv åtta en söndagkväll för några månader sedan. Minns och känner värmen som sprider sig när jag tänker tillbaka på de olika spår människor satt i mig. Igår försökte jag med mindre lyckat resultat lösa melodikrysset något som jag aldrig skulle gjort för några år sedan...
Gillar när man möter människor i livet som sätter spår. Människor som får än att börja göra saker man aldrig gjort innan. Gillar när människor påverar mig. Gillar människor som gör mig till den jag är. Kanske är det för andra helt obetydliga saker med P4-dans på söndagkvällarna och medlodikrysset på lördagmorgonen fast för mig så förknippas dom där tillfällena med värme, kärlek, vackra stunder och minnen för livet...

// Caroline

Det går i ett...

2009-11-18, 17:31:18 / Kategori: Allmänt
Det ena avlöser det andra med stormsteg här. Har suttit å gjort tentor från 08.15-16.45 med en timmes middag idag. Det känns i både kropp och knopp kan man säga.
Nu ikväll blir det övertag med PR-gruppen. Tid: kvart över samlag. Inetivförmågan är verkligen på topp här ibland!
Imorgon är första dagen på kemikursen. Den kommer bli stenhård. Ända trösten är väl att det är den bästa läraren på hela skolan som vi har i den kursen. Hoppas jag kan hålla fokuset någorlunda, svårt när det är så mycket annat som gnager...

// Caroline

Dukning till Gåsen!

2009-11-13, 23:31:28 / Kategori: Allmänt
Veckan börjar gå mot sin ända och helgen har tagit sin början. Efter toksoppa med bad i plaskannn (ibland borde jag kanske lära mig å vara tyst) var det en lite halv tung dag i skolan.
16.00 samling i Alnarpsgården för servettvikning och dukning till morgondagens Gåsaboston. Fruktansvärt mycket jobb men oj, oj, oj va bra det gick. vi är ett riktigt bra team som samarbetar otroligt bra ihop. Inget gnäll utan alla bara kör på! Så nu är det dukat för ca 220 gäster!
Den sista dekoreringen görs imorgon sen är det bara slå sig till bords och förhoppningsvis njuta av sin första gåsmiddag!

Klarade eonomitentan förresten. Weeeeeeeeeeee!

// Caroline

Minst sagt en arbetstopp nu...

2009-11-11, 22:21:06 / Kategori: Allmänt

Halva veckan har snart gått och även denna dag lider mot sitt slut. Just nu rulla dagarna på och man behöver absolut inte vara orolig för att man inte skall vara sysslosatt. Problemet är väl mer att man inte hinner med hälften av vad man skulle vilja och borde hinna med.
Vi har fått en ny föreläsare i marknadsföring. Min stora fråga är varför vi inte haft han hela tiden? Nu äntligen förstår man ju lite i alla fall. Diskuterade det med en vän idag att man har så olika förutsättningar när man kommer hit. Jag som tidigare varit anstäld i ett mjölkföretag har inte behövt tänka på varken ekonomi eller marknadsföring som vi läser nu medan han som blivande egenföretagare har det i tankarna precis hela tiden. Samtidigt är det väl det som är spännande och lite charmen att vi har så olika bakgrunder och kan så mycket olika saker!
Eftermiddagen har bestått av hämtning av nyklackade pumps i Lomma, kakbakning, kvällsmat, dukning och planering till morgondagens lantmästardag och tillsist ett kapitel i Vår Ekonomi.
Imorgon är det samling 06.30 på Lantan. Förberedelser av smörgåsar och kaffe till lantmästardagen som startar 09.00. Sen är det bara hoppas att vårat värdskap blir uppskattat och att det blir en givande och lyckad dag för fram för allt våra tanter och farbröder!
17.30 är det samling på Gamlegård 3B. Förfest innan toksoppan med hemgjorda nybakta bullar helt enligt beställning från Gamlegårds Bölesgeneral! Toksoppan rycktas om att den är något helt utöver det vanliga så det är väl helt enkelt bara förbereda sig på allt...
Nu tror jag det är bäst att krypa i säng om jag skall orka med...

// Caroline


Söndag och farsdag...

2009-11-08, 14:26:23 / Kategori: Allmänt
Ryggläge i sängen idag med Vår Ekonomi på magen, 351 sidor på en vecka känna omöjligt för min del men antar att det bara är å läsa så mycket man hinner. Igår var det dans i växjö som stod på schemat. Får lov å säga att det var en riktigt lyckad kväll. Theres, Jonas, Ola, Camilla, Hans, Ingegerd, Peter, Henrik, Ditte, Pär och Daniel är människor som får mig att må så himla gott.

Farsdag idag. Grattis pappa du är bäst!


Å världens bästa extra pappa, ex chef och vän förståss!
// Caroline

Bilder från veckan!

2009-11-08, 12:01:47 / Kategori: Allmänt
Bilder från veckan som gått. Studiebesök i Danmark och Gamlegårdsmiddag!Den lilla havsfrueDen lilla havsfrue och vår egen JF Smaakfull!Den lille Havsfrue iklädd den vhiisaste slipsen!JT Axlhatt, JT Lämslug, JF Pådrag och JF RotspräcktJT Fartsmäll, JF Spolad, JF Diskoskjut, JF Fyrklöver, JF Felgängad!JF BarnrumpaJT Vario

// Caroline

Mys fredag!

2009-11-07, 10:40:13 / Kategori: Allmänt

Igår var det idol mys på Gamlegård 3B!
Lugnt, skönt och mängder av fantastiskt skratt!
Calle, Ida, Jenny och Eva vilket gott gäng ni är!

En viss extas över Erik Grönwall var det. Att musik påverkar mig det vet jag och det är så underbart när jag man hittar nya sånna röster som bara får det att pirra i hela kroppen. Reza Ningtyas Lindh är också helt fantastiskt.// Caroline

Lång dag...

2009-11-02, 23:31:11 / Kategori: Allmänt
07.00 Samling vid bobbos hjärta
08.00 Första stoppet i Danmark. En blom och grönsaks marknad.
09.30 Fotografering av den lille havsfrue (självklart med den vhiiisaste slipsen av dem alla)
10.15 Åbent Landbrug. Hur marknadsför danskarna sitt lantbruk.
12.30 Lunch på Hotel Söfryd. Total katastrof att kalla det lunch = fortfarande tokhungrig.
14.30 Pelsavler Annelise Vest. En minkfarmare. Intresant och titta på fast jag skall aldrig ha minkar (nu är vi en och en halv timme efter i vårat tidsschema)
16.00 Eromsgård. Gris och växtodlingsgård.
18.00 Åter vid bobbos hjärta (en timme sena)
Hem kolla mailen, ringa efter ett recept, fixa fram en bil, gå över till gamlegård 3B vara allmänt arg, irriterad och nere. För dom som känner mig så har Caroline knappt ätit något på hela dagen. Almmänt stressade. Ja jag behöver nog inte säga så mycket mer ni fattar själva....
19.00 Samla kraft ge sig iväg till BC för att handla till morgondagens Galmegårdsmiddag. Hade två riktiga klippor med mig i affären. Dom gjorde precis som jag sa till dem. I like!
20.10 Tillbaka på Gamlegård med en kebabtallrik i högsta hugg. Tio minuter sen var jag en ny människa!
21.00 Sista fixet på sånghäftet. Nöjd!
22.15 Fixa det som kunde fixas på maten till imorgon.
23.29 Skall duscha, bädda på golvet åt en junior med största sannolikhet kommer in rummland med trä tollorna synerligen salongsberusad.

Natti natti...

// Caroline

Längtar till Skåne...

2009-11-01, 13:51:43 / Kategori: Allmänt
Nu börjar "lovet" gå mot sitt slut och det bär åter igen ner till Skåneland.
Veckan har varit extremt lugn. Vaknat, gått upp, ätit frukost, gått till sängen igen och pluggat, tänkte, gått upp ätit lunch, återgått till sängen och pluggat, tänkt lite till och avslutat kvällen med lite tv och sen sängen igen... Tråkigt kan man tycka fast har liksom inte haft så mycket lust att göra så mycket mer. Har i och för sig hunnit med att hälsa på Johann, Jennica, Frida och Mattias. Firat pappas födelsedag och lagat en väldig massa mat att ta med till Skåne.
Skall bli skönt å dra till utlandet ett tag nu i alla fall. Få ha lite fullt upp ett tag och kanske inte tänka så väldigt mycket eller så blir det mycket att göra och fortsatt en massa tankar.
Imorgon skall vi på studieresa till Danmark. Alltid kul att komma ut å se lite nya saker. Får väl försöka koppla på focuset så man fattar någonting av vad dom säger. Nog för att man fick en månadsprivatlektion i något ibland obegripligt läte fast jag tror inte ricktigt det hjälper ändå, tror jag skulle behövt en längre lektion...
Väl hemma blir det väl till å åka å handla till tisdagen och torsdagens bjudningar. Skåningarn skall på nått jippo. Vill också hänga med. Favorit tant, favorit farbror och favorit.... och favorit JT förståss, bara massa godingar helt enkelt.
Sen på tisdag är det Gamlegårds Gormetmiddag meny ala Flistugg! På onsdag blir det omtenta plugg för hela slanten och på torsdag är det soppa med efterrätt ala Flistugg!
Kommer bli en hektisk vecka men med förhoppningsvis många roliga och fina minnen och en godkänd omtenta som avslutning!


// Caroline