Stressigt...

2009-09-30, 08:52:09 / Kategori: Allmänt
Det är en synnerligen arbetsam period just nu som vi skulle uttryckt oss här.
Det börjar älla dra ihop sig till tenta om några veckor och innan dess är det mycket som skall fixas. Skall till skolan om en lite stund. Efter middag är det bara att ställa sig och laga 3-rätters middag till 32 personer som skall vara klart 17.00.00.18.63. På torsdag skall det fixas efterrätt till närmare 60 personer och på tisdag nästa vecka är det 3-rätters middag till 27 personer. Känns lite som att det är mer en kockutbildning än något annat just nu. Fram för allt känns det som vi lagar mer mat åt alla andra än åt oss själva...
Fast det är roligt och det gör ju det hela lite lättare även fast det är arbetsamt och ibland hade det varit skönt med lite mer framförhållning.

// Caroline

Lunch!

2009-09-28, 12:22:49 / Kategori: Allmänt
Hemma över lunchen. Lax och wokgrönsaker blir det idag. Har haft ekonomi nu på förmiddagen. Känns som jag fatta lite i alla fall!

Hoppas jag kan åka å köpa ny mobil i eftermiddag. En bordsantenn skall också införskaffas så att jag inte missar Grey´s anatomy på Onsdag...

// Caroline

Officiell premiär

2009-09-28, 08:46:20 / Kategori: Allmänt
på tråk hösten...

Det finns höst när sol skiner det är gul, oranga och röda löv på träd och mark.Sen finns det dom här dagarna som idag när det är grått och dimmigt. Så fucktigt i luften att man kan tro att man befinner sig i en ångbastu, en fruktansvärd kall sådan.

Snart tid för skolan igen. En skön helg har passerat. Dans, lata stunder i soffan och besök hos Cilla å Gustav!

// Caroline

Slut ögonen...

2009-09-27, 21:58:59 / Kategori: Allmänt

Krama om någon hårt och njut....
// Caroline


Perikles på Ekebo!

2009-09-26, 15:52:43 / Kategori: Allmänt

Inte världens bästa band men det får duga till å stilla mitt extrema danssug!
// Caroline

Lördag

2009-09-26, 10:56:41 / Kategori: Allmänt
En ganska slapp sådan. Vet inte riktigt vad jag skall hitta på. Man blir ganska handkappad när man är van vid att ha bil och nu inte har det. Hoppas på att det blir lite dans ikväll. Om inte att jag får lite sällskap i alla fall. Lite mat och en film i sängen är ju inte helt fel det heller...
Kanske skulle ta å skriva den där artiklen vi fick i läxa igår. Skönt å få det gjort.

// Caroline

Sovmorgon!

2009-09-24, 10:10:41 / Kategori: Allmänt
Börjar 13.00 idag. Skönt att inte behöva stressa på morgonen. Har varit ute och sprungit en vända nu. Skall ta en sväng till duschen och sen äta lite tänkte jag...
I eftermiddag har vi kommunikation med Lenart Wiström. Har inte haft det ännu så det blir spännande. Tror han skriver tidningar i vanliga fall.
Ikväll är det tid för soppa nummer två i mitt liv. Får väl våga mig på lite mer ärtsoppa denna gången. Så hemskt var det ju faktiskt inte...

// Caroline

Ännu en lång dag...

2009-09-23, 21:47:00 / Kategori: Allmänt
Känns som det varit fullt upp idag och då är väl detta ingenting mot vad det kommer bli antar jag. Skolan som vanligt mellan 09.15 och 16.45. Sen hoppa in i bilen och åka till Hörby och prova sparken ännu en gång! Tillsist har jag varit på möte inför lantmästardagen som jag skall vara med och anordna. Det är en dag då vi bjuder in framtida arbetsgivare till skolan.
Skall nog lägga mig i sängen. Titta på sex and the city och vänta. Det är ett evigt väntande....

// Caroline

Totalt förvirrat...

2009-09-23, 12:16:03 / Kategori: Allmänt
Ja JanLars eller Jan baccardi som jag kalla honom är totalt förvirrad. Otroligt snäll och bra på alla sätt och vis men förvirrad. Fast idag fattade jag faktiskt lite vilket känns väldigt skönt. Likviditetsbudget är nog min grej. Inte linjärprogramering...
Maten snart i magen. Har lagat mat själv idag. Duktigt! Eller hmmm mamma kan väl få äran för köttbullarna så får jag ta äran för snabbmackaronerna!

// Caroline

Presentationsteknik

2009-09-23, 08:07:27 / Kategori: Allmänt
Idag skall vi redovisa våra power point presentationen. Vill inte. Ont i magen. Måste klara det.

”Suck insåg igen, som tidigare, att det man är rädd för aldrig är så farligt som man inbillar sig. Rädslan som man själv bygger upp i sitt inre är värre än den faktiska situationen.”

  Från boken Vem snodde osten?


// Caroline


Upp och nergångar...

2009-09-22, 22:54:14 / Kategori: Allmänt
Jag är äntligen sådär lycklig igen som jag var för tre och ett halvt år sedan. Bitarna faller på plats. Man hittar nya saker som förhoppningsvis gör än till en bättre människa. Träffar nytt folk som många utav dem kommer bli vänner för livet. Livet fylls av utmaningar som hela tiden gör mig starkare. Mitt förflutna som så många gånger gjort mig så leedsen har nu vänt till en enorm styrka. Jag hänger inte upp mig på bagateller, snubblar inte över småsaker. Det är underbart!
Önskar så att jag kan ge denna styrka och glädje till mina nära också. Livet är inte alltid på topp. Tro mig JAG vet! Samtidigt så vet jag så väl att tids nog blir det alltid bra. Det kanske inte alltid blir som man tänkt sig eller från början ville. Fast det blir alltid bra i slutändan!
Godnatt!

// Caroline 

Första kårmötet!

2009-09-22, 20:10:11 / Kategori: Allmänt

Ja nu har jag varit på mitt första lantmästarkårmöte. Vi juniorer har valts in på de olika posterna.

Jag blev utvald till:

  • Möbelgruppen
  • PR-gruppen
  • Lantmästardagen
  • Dansgeneral

Mycket nöjd med uppgifterna. Kan bli både kul och givande.

Nu skall jag fixa klart power pointen till imorgon sen är det väl sängen som gäller antar jag.

// Caroline


Jag är....

2009-09-22, 08:34:43 / Kategori: Allmänt
NÖJD!

Snart tid för skolan. Ikväll blir det Kårmöte. Kårposterna skall delas ut...

// Caroline

Helg i Vhiderup!

2009-09-20, 22:46:25 / Kategori: Allmänt

Fredagkvällen tillbringades först hemma i sängen, sen tog jag en vända till Lantan och Lusthuset för lite social verksamhet. Skönt att bara sitta ner och prata med klasskamraterna om allt annat än skolan. Blir inte så mycket tid över till det på dagarna.

Igår började jag dagen med en löptur, fixade jag först klart min bokrapport och gjorde sallad till kvällen. Sen tog jag tåget till Örtofta där Nilla mötte upp mig med Vissla!

Vissla

Lite skönt prat och två glas vin på uteplattsen innan det bar iväg på kräftskiva blev det. Kräftskivan tillbringades med för mig nya människor vilket var väldigt trevligt. Alltid kul å lära känna nya männskor. Hälften av de folket som var där pysslade med något som hade med sockerbetor å göra. Det är väl ungefär det halva skånes befolkning gör just nu.

När vi kommer hem efter kräftskivan så har Nillas underbara mamma Marita ställt fram detta till mig...


En lite godnatt hälning fick jag också. Somnade med ett stort leende!


Idag blev det en tripp till Kristianstad. Annars har dte mest varit lugnt och skönt. Jag norpade några liter hallon MUMS, MUMS, MUMS! till kvällsmat blev det kalkonsnittsel och pomes. Jag blir totalt bortskämd där. UNDERBART!

// Caroline


Morgongymnastik....

2009-09-19, 11:14:26 / Kategori: Allmänt
Eller i alla fall en löptur. Känns som en bra start på dagen även fast den kanske starta lite väl sent. Första dagen jag kunde sova hur länge jag ville på tre veckor så jag tycker jag var värd det.
nu är det duschen, stoppa något i magen, göra klart bokrapporten. Ikväll bär det av det Nilla och kräftskiva på Vhiderup och slutligen dans på Björkaloge! Kommer nog nästan bli en helt lyckad dag...

// Caroline

Ekonomistyrning...

2009-09-18, 13:01:43 / Kategori: Allmänt
Sitter i stallet och skall ha ekonomistyrning. Nån excel övning tror jag närmare bestämt.
Snart är det helg. Vad kvällen erbjuder det vet jag inte riktigt än. Det ger väl sig skulle jag säga. Skall åka och handla med Nilla efter skolan i alla fall. Imorgon är det nämligen tänkt att det skall bli kräftskiva på Vhiderup. Annars får jag väl försöka fylla helgen med lite plugg. Har en bokrapport som skall vara inne på måndag.
Nej nu får det bli lite focus på Jan Lars Baccardi!

// Caroline

Stark...

2009-09-18, 08:54:38 / Kategori: Allmänt
Sovit mina åtta timmar (eller något som liknar det i alla fall).... Fått frukost i magen. Trivs med skolandet, boendet, vännerna och.... ja jag trivs helt enkelt.

Nu är dax för skolan. Cevilrätt på förmiddagen och ekonomistyrning (excel) på eftermiddagen!

// Caroline

Bortbjuden!

2009-09-17, 08:21:29 / Kategori: Allmänt
Ja idag var det några vänliga själar som serverade nybakta frallor på Lantan! Solen skiner där ut. Känns som med denna starten kan det bli en riktigt bra dag.

// Caroline

En onsdag...

2009-09-16, 22:42:09 / Kategori: Allmänt
Trött som få i morse. Gårdagens gourmemiddag på gamlegård gjorde sig påmind. Fast det är som många dagar efter dans. Man får tänka tillbaka till dagen innan och minnas hur kul man hade. Allt som känns tungt brukar då kännas lite lättare i alla fall.

Gick hem och la mig i vid midda. Ont i magen ännu en gång. Har varken tid eller lust med det. Känns bättre nu i alla fall!

Kvällen har varit lugn. Lite plugg, lite data och lite trevligt sällskap. Så onsdagar skall vara helt enkelt!

Imorgon är det Tema Produtivitet i Aulan. Företag som ingår i något som heter Partnerskap Alnarp kommer och pratar om deras verksamheter.

// Caroline

Linjär programmering!

2009-09-16, 20:07:41 / Kategori: Allmänt

Här kommer en av övningsuppgifterna vi gjorde igår på ekonomiföreläsningen...

A boy has been dating two girls, Mary and Nancy. From experience ha knows that:

(1) Mary, the spohisticate, like to go to more exclusive places where a date (3 hours) vill cost 12 dollar. Nancy, on the other hand, like more popular entertainment som that a date (3 hours) will cost 8 dollar.

(2) His budget allows 48 dollar per month for dates. His class work leaves at 18 hour and 4000 calories of his energy per month for social activities.

(3) Each date with Mary consumes 500 calories of energy, bot being more vivacious, Nancy takes twice that much.

If he expects 6 units of pleasure from a date with Mary and 5 units of pleasure from a date with Nancy, how must ha plan his social life in order to maximize pleasure? Assume that the number of dates is a continuous variable, so that it is possible to have a whole date as well as fractional date, or minidate.


Ja vad skall man säga. Man kan verkligen räkna på allt....

// Caroline


Vem snodde osten?

2009-09-14, 21:50:05 / Kategori: Allmänt

Rekomenderar verkligen denna bok med en något lustig titel.
Den handlar om mössen Sniff och Snabb och pysslingarna Suck och Stön. Man följer deras resa i en labyrint på jakt efter ost och hur de på olika sätt tacklar förändringar.

"Suck insåg igen, som tidigare, att det man är rädd för aldrig är så farligt som man inbillar sig. Rädslan som man själv bygger upp i sitt inre är värre än den faktiska situationen."

"Ju snabbare du släpper taget om gammal Ost, desto fortare hittar du ny."// Caroline


Sparken!

2009-09-14, 15:45:49 / Kategori: Allmänt
Idag har vi varit i Hörby och provat ut 'sparken' våran kostym som alla lantmästare skall bära på alla tentor, gästföreläsningar och studiebesök. Kommer bli fin fint!
Skall plugga lite nu tänkte jag...

// Caroline

P4 dans...

2009-09-13, 21:18:46 / Kategori: Allmänt
En snäll själ tänkte på mig ikväll... Zlips spelade live i P4 dans ikväll. Inget program jag vanligtvis lyssnar på men nu gick det ju bara inte missa. Känslan i kroppen infann sig fort. Gåshuden på kroppen, pirret genom ryggraden helt enkelt bara en väldigt skön känsla. Tack för att du påminde mig!

Zlips spelar live på söndag, foto: Susanne Zell AB
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1946823&BroadcastDate=&IsBlock=


// Caroline


Utkast: Det har ...

2009-09-13, 21:12:09 / Kategori: Allmänt

Det har varit en hektisk men skön helg...

Började helgen med en fredagkväll hos H + A. Så skönt att vara där igen. Väl där insåg man hur mycket man egentligen har saknat. Finns inte riktigt tid för att tänka på att man saknar fast någonstans där inne gör man ju faktiskt det. Kvällen bjöd på god mat, trevliga samtal och mycket skratt!

Lördagen bestod av att packa, packa och packa ännu lite till. Det sista plocket från lägenheten i Halmstad skulle ner i lådor så det kunde flyttas ner till skåneland.
Kvällen tillbringade jag i Ätran med goda vänner. Michaela och Sofie hade lite 'avskeds'middag nu innan dom drar till Australien. Kändes lite tung att krama dem en sista gång på så lång tid fast vi ses ju igen och det finns internet. Dom kommer få en helt fantastisk tid där och jag kommer ha en mörk och grå men helt underbar vinter här hemma. Är tämligen övertygad om det i alla fall. Känns som här finns människor som kommer se till att det verkligen blir så.Idag har jag, mamma och pappa första varit i Halmstad och packat in grejer i släpet. Sen bar det iväg till Helsinborg och Ikea. En styck kombinerad bokhylla+skrivbord inhandlades plus en massa små pryttlar förståss som alltid kommer med när man är på ikea. Sen styrde vi kosan mot Alnarp. Eftermiddagen bestod av att montera ikea möbler (alltid lika spännande) bära upp alla lådor och påsar m.m.


Mitt rum...
// Caroline


Sorg...

2009-09-13, 20:17:46 / Kategori: Allmänt

Min älskade 838 Olga finns inte längre. Ledsamt fast skönt. Vill inte att hon skall lida.


Sista mysstuden i hagen innan skolan drog igång!


En tjej som trivdes med livet!


// Caroline


Styr snart kosan mot Halmstad...

2009-09-11, 14:45:55 / Kategori: Allmänt
Ja idag är det fredag och snart bär det iväg mot Halmstad. Har varit helt sjukt trött idag. Blev sent igår. Fast oj, oj, oj va kul vi hade. Å ärtsoppan var ju nästan god. I alla fall för å vara ärtsoppa.

Kvällen skall tillbringas i Skedala hos H och A. Skall bli så skönt å komma dit. Saknar dem nått hejdlöst.
Imorgon skall jag packa ihop de sista sakerna i lägenheten sen bär det iväg till mamma och pappa. Sofie och Michaela skall ha avskedsmiddag i Ätran innan som sticker till Australien. Skall bli skönt å träffa alla dom också. sen på söndag är tanken att vi skall flytta ner Fredriks saker till Halmstad och sen tar vi med mina sista saker ner till Alnarp! Skall bli skönt å få ner sin egen säng, få upp gardiner och lite tavlor... Ganska opersonligt som det är nu...

// Caroline

Hotell Gamlegård 5 b...

2009-09-10, 17:03:43 / Kategori: Allmänt

En trappa upp, längst ner i koridoren...


Nilla och Frida. Frida hade fixat picknick i parken i det fina vädret!


Frida kom på besök igår vilket var fantastiskt kul. Två veckor sedan vi sågs och det är på tok för lång tid i mellan.


Frida i sina nya fina glasögon!


Idag skall Nilla sova över här. Premiär för torsdags soppan och sen efter det blir det pabben!

Livet känns verkligen på topp. Det är mycket, rörigt och jag har inte kommit in i några rutiner men jag trivs och har fantastiskt roligt vilket är det allra viktigast. 
Nu skall jag och Nilla fixa spaghetti och bacon. Sen blir det duschen och fräsha sig en smula upp!  

// Caroline

 

 


Skall ta mig i kragen...

2009-09-08, 16:23:25 / Kategori: Allmänt
Strålande sol och varmt å skönt nere i skåneland. Löparskorna skall snöras på sen är det en jogging tur i parken som gäller. Får försöka få någon ordning på livet här nere. Vi har en helt fantastisk park här nere så det är dumt och inte utnyttja den.
Dagen har varit lite lagom. Intruduktion på marknadsföring. Verkar vara en väldigt bra lärare. Sen nu i eftermiddag har vi haft ekonomi. Fattade väl för första gången något!
Igår var jag hemma hos Nilla och hälsa på. Vi var på förvetsrunda, åt underbart god mat och vaxade bilen på Vhiderups Gods där hennes pappa är inspektor....

// Caroline

lite mer 'normal'

2009-09-07, 08:24:33 / Kategori: Allmänt
Dataintruduktion 09.15. En ny vecka har börjat. En vecka som förhoppningsvis kommer vara lite mer 'normal'. Skolan skall rulla på som vanligt och vad som händer annars vet jag inte riktigt. Säger väl som tanter och farbröder, det ger sig. Man börjar vänja sig vid å få det svaret och i de flesta fall så gör det faktiskt det, ger sig alltså. Kan kanske vara nyttigt för mitt lilla kontroll och planeringsbehov att leva så här.

// Caroline

Efterlysning...

2009-09-07, 08:15:35 / Kategori: Allmänt
Vem är du Senior Fröken Tuggflis som har lämnat en komentar här i bloggen?

// Caroline

102,6 guldkanalen

2009-09-06, 19:51:06 / Kategori: Allmänt
Kanalen för dem med vuxna öron....

Då måste jag ha det för den är min nya favorit. Perfekt plugg musik!

// Caroline


KAMRATANDA

2009-09-06, 17:27:54 / Kategori: Allmänt
Längesedan nu man skrev något vettigt här...

Den här veckan har varit något av det absolut värsta jag upplevt och samtidigt något av det absolut bästa jag upplevt. Den här veckan kommer vara ett minne för livet. En lärdom om mig själv och andra människor som jag kommer bära med mig livet ut.

I måndags 31 aug var det upprop 10.00 i aulan här på Alnarp. Första dagen i skolan sen 9 juni 2006. En ganska konstig känsla. Nya männsikor, nya intryck som skall tas in, sen skall man ju försöka lära sig någonting också. Skönt att ha några människor omkring sig som man känner lite grann i alla fall.

Skolan har löpt på som vanligt den här veckan. Eller försökt i alla fall. För inget är riktigt som det skall den här veckan. Alla är fruktansvärt trötta efter på tok för lite sömn och mat.

Det är lite spännande å se vad som händer med människor efter att ha tillbringat en småttingvecka här på Alnarp. KAMRATANDA är ordet som hela tiden står i fokus. Vi lantmästare stöttar varandra i alla lägen. Spelar ingen roll om man som jag nu tillhört 'gänget' en vecka eller man som en man vi lyssnade på igår tillhört 'gänget' i 30 år. Vi finns för varandra och skulle aldrig någonsin lämna någon i sticket. Vi har varit en grupp på ca 40 personer som utsatts för den ena hemskheten efter den andra den här veckan. Man har velat åka här ifrån många gånger. Fast vi i klassen har kämpat tillsammans. Vi har sätt till så att alla orkat med och genomfört uppgifterna. Kamratandan som byggts upp i denna klassen hade aldrig infunnit sig om vi inte blivit utsatta för det dom har utsatt oss för. Självklart älskar man inte alla fast så är det ju var man än kommer men ändå så hjälps alla åt i alla lägen. Det som händer här det stannar här och delas inte med någon annan som inte är lantmästare.

Igår avslutades allt med dans, trevligt sällskap och god dricka i Pabben!

JT Flistugg somnade gott halv fyra...

// Caroline

Mitt nya namn....

2009-09-06, 03:13:50 / Kategori: Allmänt

Junior tant Flistugg