Dam och Herr!

2010-01-28, 16:41:03 / Kategori: Allmänt
Ikväll är det livet som man som gäller!
Kan undra hur detta kommer gå? Kommer livet helt plötsligt vara enkelt och okomplicerat? Även detta lär väl ge sig! Kul skall det bli i alla fall!

/ Caroline

Gormétmiddag på en onsdag!

2010-01-27, 22:24:30 / Kategori: Allmänt

Ja onsdagkvällen till ära bjöds det på riktig gormétmiddag på Lantan av alla ställen. Tro det eller ej men det var riktigt mysigt i köket med levandeljus och klassisk musik!
Johannes och Carl Christian ville visa mig och Anna sina bästa sidor! Rostbiff, potatisgratäng och grönpepparsås stod på menyn. Carl Christan berättade till och med vad som var i potatisgratängen:
King Edvard potatis 7,50 kr/kg
3 vitlöksklyfftor
1 hackad gul lök
5 dl grädde
2 dl mjölk
Salt och peppar
Attans gott var det! Får tror det blir mer sånna här middagsbjudningar...

/ Caroline


Isvak!

2010-01-15, 15:12:34 / Kategori: Allmänt
Årets första oppfriskande dopp är avklarat. Mitt livs första bad i isvak. Inte så farligt som man kan tro. Vurpan efteråt var helt klart värst... Anledningen till badet var att Farbror tyckte jag var sur här om dagen. Vad är det med folk och att jag skall vara sur hela tiden? Är absolut inte första gången jag får denna skopan. Måste se fruktansvärt sur ut när jag inte ler. Är det nån gång jag blir sur är det när folk påstår att jag sur...
Dagens kemi omtenta är gjord. Hoppas verkligen det gick vägen.
En liten lur nu i eftermiddag. Dax att ta tag i tvätt och lite annat plock.
Ikväll blir det paj, saft och Let´s Dance hos Therese!

// Caroline

Det vill inte...

2010-01-14, 12:37:17 / Kategori: Allmänt
Skåneland visar sig från sin allra bästa sida ideg. Strålande sol och ett vitt vackert pudertäcke.
Sliter med kemin och det vill verkligen inte fastna. Kämpigt kan man säga...

// Caroline

Nu drar jag norr ut!

2010-01-12, 16:01:06 / Kategori: Allmänt
Några timmars research i Helsningborg är vad kvällen kommer bestå av!
Inte helt fel för en helt vanlig tisdag kväll!

// Caroline

Goa vänner!

2010-01-10, 23:58:34 / Kategori: Allmänt
Skåneland börjar ta form så som man skåneland skall vara. Mycket snack och skratt, sköna avslappnade stunder med underbara människor!

Tacokväll på Lantan i nu nästan traditionsenlig anda. Sen fyra utslagan hjältar i CC och T:s säng med fokus på Johan Falk. Nästan så att till och med jag tyckte det var bra (med ett täcke i högsta hugg såklart)!

//Caroline

Det spritter i benen!

2010-01-10, 11:03:01 / Kategori: Allmänt
Lite Elvis såhär på söndags förmiddagen gör alltid gott!
En liten frisk promenix var tanken nu!// Caroline

Bio med fina tjejer!

2010-01-09, 22:53:12 / Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från bio med Linda och Ida!
Vi tittade på Har du hört ryktet om Morgans?
En film helt i min smak. Man vet tio minuter in i filmen hur den skall sluta. Du kan lugnt luta dig tillbaka, njuta av glädjen, trubblet på vägen, några goa skratt och till sist ett lyckligt slut!
// Caroline


Officiell rätt att gnälla...

2010-01-08, 19:17:26 / Kategori: Allmänt
Ligger i sängen... Popcorn och avsnitt efter avsnitt av Sex And The City avverkas. Det är eftermiddagen och kvällen i ett kyligt skåneland.

Dagen har bestått av tre omtentor. Två känns väl okej och en vet jag att jag kommer få göra igen. Önskar så att min tradition från ja när man nu började ha prov som man kunde få omprov på bara kunde ta slut. Kunde det inte bara vända, inbillar mig inte att det skall vara enkelt att nå resulltat för det är det inte och det skall det inte vara heller. Fast jag sliter som ett djur och ändå ger det inte resulltat. Låter säkert gnällig nu men då får jag göra det för just nu har jag rätt att gnälla.
Det är tids och energi krävande att inte kunna lägga saker och ting bakom sig. Det är frustrerande att inte kunna se framåt utan hela tiden måste titta bakåt...
Men som sagt jag är van. Å varför skulle det helt plöttsligt vända. Är van vid att sträva i motvind så det är lika bra att fortsätta med det :) 

Slut på gnället. Skall fortsätta med mitt sjätte avsnitt. Imorgon skall jag börja fixa med redovisningen som jag skall ha på torsdag och sen blir det förhoppningsvis lite mys med Linda också!

// Caroline

Mitt favvo godis...

2010-01-07, 15:46:28 / Kategori: Allmänt

utan tvekan är...

 

Det finns ju helt klart många godsaker man kan äta fast ingenting slår en tablettask med tutti frutti. Att gå förbi en såndär behållare med tre för 10 kroner är omöjligt. Är inga problem att äta upp tre på bara några minuter. Å ärligt det gör till och med ont att dela med sig. Tycker dom borde kunna uppfunnit storpack av nått slag!

// Caroline


Åter i skåneland

2010-01-06, 17:04:13 / Kategori: Allmänt
Det är 17 dagar sen sist. Känns som en hel evighet sedan. Det mesta känns som vanligt här. Det är väl bristen på folk som skiljer sig från vanligt kanske. Ganska bra egentligen. Finns så mycket mer tid över till plugg då. Hur kul det nu är dock ett nödvändigt ont när man studerar har jag förstått.

Borde packa upp alla saker. Skjuter det framför mig ett tag. Känns bättre just nu...

// Caroline

Jag var ganska nöjd...

2010-01-05, 13:48:36 / Kategori: Allmänt
med den snön vi hade fått. Sådär lagom med 5-10 centimeters vackert pudertäcke över de halländska landskapet. Så lite sådär lagom med kanske 5 max 10 minus och strålande sol hade passat mig fint nu.  Inte 16 minus som det var i söndags nog för att det var sol och absolut inte det där som trillar ner utanför föstret nu eller skall vi säga väller ner. Ja för det är ungefär det snön gör just nu. VÄLLER....

Har precis tänt i pannan. Skall vänta på att det blir varmvatten. Sen är det ett skönt bad som gäller!

Förmiddagen bestod att ett besök i Ullared på bl.a. Ge-kås, Lantmännen och ICA. Ikväll blir det födelsedagskalas för faster i Ia!

// Caroline

Du och dom andra...

2010-01-04, 10:29:04 / Kategori: Allmänt
Har alltid varit så och kommer säkert så förbli...

// Caroline


Det rinner...

2010-01-03, 18:49:42 / Kategori: Allmänt

Rena neagara fallet från nosen min...

Dagen har bestått av en trevliga samtal och en himla massa god mat i Skedala! Helt i min smak!

Nu är jag åter i skogen. Varma mackor med svamp till kvällsmat.

// Caroline


Deppt i däsan...

2010-01-02, 17:36:10 / Kategori: Allmänt
Ja förkylningen är ett faktum = ryggläge i soffan i stort sätt hela dagen. Suck, stön och stonk är förmodligen värre än en gnällig karl idag. Är bara så att när jag blir förkyld så är värken i kroppen ett brev på posten.

Imorgon blir det middag å mys på Sedala Säteri!

Kvällen forsätter i soffans täcken!

// Caroline

Året som gick...

2010-01-01, 22:43:24 / Kategori: Allmänt
Första dagen på nya året och det nya deceniet!

Att försöka minnas allt som hänt under de senaste tio åren är ju mer eller mindre omöjligt. Jag var 12 år och är nu 22 det händer ett och annat under den tiden om man säger så... Jag har hunnit med å konfimera mig, sluta grundskolan, tagit studenten och nu börjat studera igen. Jag har hunnit med att besöka tio länder. Människor har kommit och gått i mitt liv. Människor har stannat i mitt liv. Jag har börjat med nått av det absolut roligaste jag vet. Dans! Listan på vad som har hänt kan göras hur lång som helst...

Det har hänt mycket under året som gått och jag kan aldrig sluta att förundras över hur fort tiden går.
Erika och Lizette var här härom kvällen och det kändes verkligen som det bara var en vecka sen senast vi satt där å skratta, prata i mun på varandra och åt en himla massa god mat.
1 maj är en dag som kommer kommas ihåg som en dag som ändrade mitt dans liv. Inflyttningsfesten hos Kim och Jenny bjöd på underbart väder, trevlig kubb, god mat och fram för allt mängder av nyansikten som jag är så glad att jag träffat. Vissa vänner för livet och alla likna galna i dans som jag!
Beslut om att börja plugga togs. Frågar mig många gånger om det verkligen var rätt? I slutändan var det väl det än då. Känns dock oftast som det är fler motgångar än framgångar. Men, men jag är van att kämpa i motvind så varför bryta den tränden...
Sommaren bestod av två veckors semester en planerad och en väldigt spontan. Å vad fyller man planerade och spontana semestrar med om inte dans... Vecka 27 drog vi till Öland 25 grader varmt, strålande sol, fantastiska människor och mängder av underbar dans. Mersmak, mersmak, mersmak... Hem be snällt om en veckas semester till. Beviljad! Vecka 29 for vi till Malung. Inte fullt så fantstiskt väder men ack så underbara människor och oj, oj, oj vilka danser!
Sommaren började lida mot sitt slut och insickten över att jag skulle lämna jobbet närma sig. Tungt. Men dom finns ju kvar så det var bara klippa navelsträngen och kasta sig ut. Hösten har varit som en berg och dal bana kan man lugnt säga... Det måste upplevas för å förstås!

Nu är året slu och ett nytt har börjat. Hur detta år kommer bli är omöjligt att säga. Inte lönt att fundera över. Blir aldrig som man tänkt sig ändå. Det ger sig helt enkelt!
Hoppas på en bra år i alla fall med lite mer stolpe in istället för stolpe ut...


Bilder säger mer än ord. Här är ett urplock ur mitt 2009!


Hans, Ingegerd och Johann Öland 2009


Jennica, Ola och jag Öland 2009


Öland 2009


Jag och Jennica Öland 2009


Jag och Camilla Öland 2009


Nattamat Öland 2009 


Grillkväll Öland 2009


Theres Malung 2009


Jonas, Camilla och Ola Malung 2009


Jag, Theres och Jennica Malung 2009


Ola och Jonas tappra grillmästare Malung 2009


På väg till dansen Malung 2009


Ola, Peter och Camilla Malung 2009


Johann, Bengan och Theres Malung 2009


Delar av de goa gänget i Malung


Jag, Theres och Jonas Malung 2009


Samma hög men nu något utslagna danshjältar Luciafesten på Alnarp 2009


Anna och jag innan Kostyboston 2009


Jenny, jag, Fredrik och Anna innan Kostymboston 2009


Jenny och Anna Kostymboston 2009


Anna, Michaela, underskön dam och Hanna Gåsaboston 2009


Martin, Calle och jag klär GamlegårdstuppenDukning inför Luciafesten 2009


Theres, Carl Christian, Johannes och jag på Tivoli i Köpenhamn


Anna gör sin första snöängel på Alnarp


Gamlegårdstuppen och mitt nuvarande hem i bakgrunden


Lantan (Gamlegårds sop och tvättinrättning)


Frida och jag på min födelsedag 2009


Anna, Grus Grus och jag på min födelsedag 2009


Jag och Anna vid Jüregens sten


Niklas, jag och Johan på Gåsaboston 2009


Jag och Peter Malung 2009


Jag och Ola Malung 2009


Min och Olgas sista sommar tillsammans på Skedala Säteri

Nu hoppas vi på ett fantastiskt 2010!